De ‘Vraag van de week’

De meivakantie is weer achter de rug. Waar heeft u de vrije tijd dit jaar voor gebruikt? Voor zelfreflectie, het opknappen van uw huis of heeft u tijd in een ander gestoken?

Vorige week vroegen we u hoe u er voor zorgt goed op de hoogte te blijven van de politieke ontwikkelingen in Lansingerland. Slechts 25 lezers namen de moeite deze vraag te beantwoorden en dat zegt al genoeg, vooral als daarvan 32% aangeeft helemaal klaar met de politiek te zijn en dat het hun compleet gestolen kan worden. Van de rest haalt 32% de informatie vooral uit politieke artikelen in de plaatselijke krant, is 16% lid van een plaatselijke politieke partij en volgt op die manier hun activiteiten, en volgen anderen de actualiteit op sociale media (16%) of door het lezen van alle officiële aankondigingen van gemeente Lansingerland (4%).

Meivakantie

Na het ongewone, zorgelijke, turbulente of voor sommigen ronduit verdrietige afgelopen jaar gloort er weer hoop aan de horizon. Ouderen en kwetsbaren die dat willen hebben inmiddels hun eerste of zelfs tweede vaccinatie ontvangen. De komende weken worden er nog grotere aantallen vaccinaties gegeven. Het aantal besmettingen lijkt eindelijk af te gaan nemen en meer versoepelingen worden aangekondigd.
Voor velen onder ons werden de enkele officiële vrije dagen de afgelopen weken gecombineerd met extra opgenomen vakantiedagen, al dan niet parallel lopend aan twee of zelfs drie weken schoolvakanties.
Landelijke en lokale politici hadden het over zelfreflectie (en gingen er persoonlijk misschien ook wel mee aan de slag). De natuur was in die weken misschien wel op z’n grilligst en mooist. Hoe was het met u gesteld? Waar heeft u de retraite of tijd van reflectie voor gebruikt?
Heeft u teruggekeken op het afgelopen jaar en geconstateerd dat u bepaalde dingen anders moet gaan doen? Was u lekker veel buiten, ging u er vol tegenaan om wat fitter te worden en de coronakilo’s er van af te sporten? Heeft u de tuin onder handen genomen en de tegels vervangen door klimaat adaptief groen of het juist strak en zogenaamd ‘onderhoudsarm’ versteend? Heeft u fijn alle vrije tijd in uw gezin of relatie gestoken? Bent u net zoals andere jaren gewoon naar een vakantieadres geweest ook al waren er nog beperkingen in recreatieve mogelijkheden? Of heeft u de mogelijkheden die er zijn benut om contacten met anderen te hebben, misschien wel mensen die een eenzaam jaar achter de rug hebben?

De vraag van week 20:

Waarvoor heeft u de meivakantie dit jaar vooral gebruikt?

Ga naar de homepage van www.herautonline.nl en breng vóór maandag 24 mei eenmalig uw stem uit door te kiezen uit:
- gewoon al die tijd gewerkt
- zelfreflectie; ik ga dingen voortaan anders doen
- veel buiten gesport, ondanks de wisselende weersomstandigheden
- de tuin flink onder handen genomen
- op een vakantieadres geweest
- familie, vrienden en kennissen bezocht