‘Bij ons in de familie’

Start Boekenweek bij boekhandel Van Atten met Margôt Ros en Jeroen Kleijne

Berkel en Rodenrijs – Van 16 tot 24 maart is het weer Boekenweek. Tijdens de Boekenweek worden lezers, maar ook niet-lezers, geïnspireerd door boekentips en activiteiten in boekhandel en bibliotheek. Comedieschrijfster en actrice Margôt Ros (Toren C) en haar vriend, schrijver en journalist Jeroen Kleijne, waren zaterdag jongstleden op uitnodiging van Robert van Atten te gast in de vestigingen van de boekhandels in Berkel en Rodenrijs en Pijnacker.

Ruud van den Braak

Wie bij Van Atten in Berkel en Rodenrijs de boekhandel binnenkwam kon er niet omheen: een luidkeelse verwelkoming “Ja hoor, daar zijn ze” van Margôt was hun deel en de aandacht voor het schrijversduo was getrokken.
Margôt en Jeroen hebben eind 2023 hun tweede feelgood-roman uitgebracht: ‘Agaath gaat viraal’. Het is de opvolger van ‘Zeg maar Agaath’ waarin we kennis hebben gemaakt met de 79-jarige, sympathieke en eigenzinnige weduwe Agaath. Samen met haar toevallige vriend Karim gaat zij haar huis ontruimen. Beide boeken lagen prominent op de ontvangsttafel en bij aanschaf werden deze op verzoek uiteraard voorzien van een ‘feelgood-tekst’ en handtekeningen van het duo. De klanten voerden veelal vrolijke gesprekken en er werden leeservaringen uitgewisseld. Kortom: een geslaagde middag.
De volgende boekpresentatie vindt plaats op zaterdag 23 maart. Het is dan de beurt aan Sabine de Milliano die bij Van Atten haar boek ‘On the road in Europe’ gaat promoten.

Boekenweekgeschenk

Het thema van de 89ste editie is ‘Bij ons in de familie’ en het boekenweekgeschenk is daarom geschreven door de grootste schrijversfamilie van Nederland: de familie Chabot. Tijdens de Boekenweek krijg je het boek ‘Gezinsverpakking’ cadeau van je boekhandel bij aankoop van Nederlandstalige boeken ter waarde van minimaal 15 euro.