Karwei Berkel en Rodenrijs is vernieuwd

Grootse verbouwing gerealiseerd zonder winkelsluiting

Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 15 maart vond de officiële heropening plaats van Karwei Berkel en Rodenrijs. Donald de Vogel knipte samen met zijn vrouw Geke en dochters Hannah en Noëlle symbolisch het lint door waarmee de verbouwing werd voltooid en de winkel werd heropend. De klanten konden genieten van koffie, taart en later op de dag van een bolletje schepijs.

Ruud van den Braak

De naam ‘De Vogel’ is geen onbekende bij de klussers in Berkel en Rodenrijs en omgeving. Opa Jaap begon ooit met een houtzagerij in de Herenstraat, waarna zoon Hans de zagerij uitbouwde tot winkel. De omringende winkels werden bij het pand betrokken en in de jaren ’80 was de winkel uitgegroeid tot een vestiging van DoeLand. Vanwege de groeiende vraag naar klus- en woonproducten werd de vestiging aan de Herenstraat al snel te klein en kreeg Hans als eerste een plek toegewezen in wat we nu kennen als de Berkelse Poort. De toen twaalfjarige zoon Donald sloeg daar in 1998 de eerste paal voor het pand van bouwmarkt ‘Big Boss’ met daarboven ‘Runner Meubel’ waar meubelen verkocht werden. In 2004 ging Big Boss over in Karwei en werd het bovenliggende ‘Runner Meubel’ omgedoopt tot ‘de Berckelaer’; ook kwamen zus Marielle en zwager Joost in de zaak.
Nu, 20 jaar later, is Karwei uitgegroeid tot een toonaangevende bouwmarkt in Lansingerland
en runnen Donald en Geke de Vogel, samen met ruim 60 personeelsleden, de hypermoderne bouwmarkt van 4600 vierkante meter.

Snelle verbouwing

“We zijn in januari van dit jaar begonnen en zijn tijdens de verbouwing gewoon doorgegaan met de verkoop, wat best wel bijzonder is en waar de klanten erg blij mee waren", vertelt Donald de Vogel. "De grootste verandering zit hierin dat de echte doe-het-zelf producten die bij het klussen nodig zijn naar de begane grond zijn verhuisd en in het midden van de winkel te vinden zijn. Iedereen kan nu snel even halen wat hij of zij nodig heeft tijdens het klussen. Daaromheen en op de bovenverdieping staan de artikelen die vaak wat meer overleg of bedenktijd nodig hebben alvorens aangeschaft te worden. Tevens zijn de stellingen verlaagd waardoor er visueel meer licht en ruimte ontstaat in de winkel. Ook de buitenkant van het pand van Karwei en de Berckelaer is flink onder handen genomen en oogt nu meer als één geheel.”
Donald besluit: “Het waren hectische maanden, maar met de inzet en flexibiliteit van al het personeel is het ons gelukt om dit te realiseren met minimale overlast voor de klanten. Bedankt allemaal, het is echt geweldig wat er gepresteerd is en we mogen trots zijn op het resultaat!”