CoronaMelder is vanaf nu ook beschikbaar voor de iPhones 5s, 6 en 6 Plus. Hierdoor kan ruim 97 procent van de Nederlanders met een smartphone de app gebruiken. Dat blijkt uit cijfers van Statcounter GlobalStats.
Om CoronaMelder beschikbaar te maken voor de iPhones 5s, 6 en 6 Plus moest Apple een update uitbrengen van het besturingssysteem iOS 12.5. Dit deed het bedrijf eind vorig jaar. Hierna paste het bouwteam van CoronaMelder de app aan, zodat nu meer mensen hem kunnen downloaden. Hierdoor kunnen meer én sneller besmette mensen gevonden worden.
CoronaMelder waarschuwt gebruikers die langere tijd in de buurt zijn geweest van iemand die achteraf corona blijkt te hebben. Dit kan een bekende zijn, maar ook een app-gebruiker bij wie je in de buurt was en die je niet kent. Wie de app downloadt, hoeft geen persoonlijke gegevens in te vullen. De app weet niet je naam, niet je e-mailadres en niet je telefoonnummer. Ook werkt CoronaMelder niet met locatiegegevens (GPS). De app weet dus niet wie je bent of waar je bent.
Vind je het installeren van de app lastig? Bel de DigiHulplijn op 0800-1508. De DigiHulplijn is elke werkdag bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur. De ervaren vrijwilligers helpen je met alle plezier en geduld bij het installeren van de app.