Vrijwilligers enthousiast aan de slag op NLdoet

Lansingerland - Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart gingen ook in Lansingerland tientallen vrijwilligers aan de slag in het kader van NLdoet, de jaarlijkse en grootse vrijwilligersactie van Nederland. Ze waren actief voor tal van projecten binnen onze gemeente. Met ook dit jaar weer veel scholieren onder de vrijwilligers.

Een groot aantal inwoners gingen in hun eigen buurt aan het werk om de gemeente weer een stuk schoner, gezellig en bekender te maken. Meerdere scholen, te weten Melanchthon Schiebroek, TooropMavo en VMBO Grafisch Lyceum Rotterdam, hadden zich aangemeld om binnen de gemeente Lansingerland met elkaar wat moois en goed voor een ander te kunnen betekenen. Ze hebben voor plezier en enthousiasme gezorgd bij inwoners en organisaties, of het nu ging om schoonmaken, portretten schilderen of het organiseren van een pubquiz.
Wethouder Titia Cnossen deed mee met het project portretten schilderen in Laurens de Oudelandse Hof. Dit project werd samen met scholieren uitgevoerd met als doel van de bewoners een mooi portret te maken.
Zaterdag scheen het zonnetje, helaas was het vrijdag wat minder zonnig, maar dit weerhield de vrijwilligers niet om de handen uit de mouwen te steken, zowel buiten als binnen. Er werd hard gewerkt, maar ook gelachen en genoten met elkaar.

Bedankt!

De klusaanbieders en organisaties bedanken alle vrijwilligers die van deze editie van NLdoet een groot en gezellig succes hebben gemaakt. Dank gaat ook uit naar de fotografen Dick den Bakker en John Hofman die op de vele locaties foto's hebben gemaakt en waarvan u in deze Heraut een indruk krijgt.
Aan NLdoet 2024 is meegedaan door Stichting Speel-O-theek de Speelhut, Middin, Laurens De Oudelandse Hof, Laurens Oranjehoeck, Laurens Huize Sint Petrus, Outdoor Valley, Stichting Cranenborgh groep Bleiswijk (Scouting Bleiswijk), Stichting Sprank het hoekpunt – Bergschenhoek, Volkstuinvereniging Berkelhof, Welzijn Lansingerland (locaties Hergerborch en Bergschenhoek, Speeltuin de Kievit, Houtbank Lansingerland, Atletiek- en Wandelvereniging de Kieviten, Zorgvilla Berckendael en Kynologenclub Rotterdam.
VIP Lansingerland zorgde ervoor dat de coördinatie en planning van NLdoet in Lansingerland goed verliep.