Vijftien nieuwe leden voor Concordia

Bergschenhoek - Muziekvereniging Concordia heeft zaterdag 9 maart haar project Muziek maken met Volwassenen afgesloten. Bijna 100 bezoekers waren getuigen van het afsluitende concert van de deelnemers aan dit project.

Begonnen in oktober vorig jaar, zonder enige kennis van het bespelen van een instrument, lieten de deelnemers na slechts tien gezamenlijke repetities horen wat zij in die paar maanden hadden geleerd. Zoals de naam van het project al aangeeft, alle 22 deelnemers waren 18+. Tijdens het project waren er enkele 'ervaringsdeskundigen', leden uit het fanfareorkest van Concordia die de beginnende muzikanten ondersteunden.
Met grote waardering voor het in 20 weken bereikte niveau, luisterde het publiek naar de muziek die onder leiding van dirigente Wendy Barten was ingestudeerd. Korte muziekwerkjes, waarbij de werken met diverse dansvormen overtuigend werden uitgevoerd. Hoogtepunt was toch wel de vertolking van de Polonaise, waarbij het publiek niet op de stoelen bleef zitten.

Nieuwe loot 'Opus2'

Cor Verschoor, fanfarelid, gaf leiding aan dit project. “De deelnemers hebben mij verbaasd. Ze konden echt geen noot spelen. En kijk nu eens, het is al een orkest! Daarom heeft Concordia besloten om deze groep als zelfstandig orkest voort te zetten. Een nieuwe loot aan de vereniging onder de naam ‘Opus2’."
Vijftien deelnemer blijven in dit orkest spelen en zijn nu ook lid van Concordia geworden. Een geweldig resultaat, waarmee de vereniging groeit. Voorzitter René van Rooijen vertelt: “Mede dankzij een bijdrage uit de subsidieregeling 'Levendig Lansingerland' kon dit project tot stand komen. Met dit project bereiken wij dus inwoners die altijd al een keer een instrument wilden leren bespelen, maar die daar om een of andere reden nooit aan toe zijn gekomen. Er is duidelijk gebleken behoefte te bestaan aan dit project en daarom komt er vanaf medio september een tweede project MmmV2. In de Cultuurfabriek op zaterdagmorgen, om de twee weken.”
Voor wie nu denkt “dat lijkt mij ook wel wat”? Neem dan contact op met Concordia via mmmv@concodiabergschenhoek.nl. Dan stuurt de vereniging t.z.t. aanvullende informatie.