Samen Lansingerland

Jeugd- en Jongerenwerk helpt jongeren weerbaarder te worden

Lansingerland - Hoe weerbaar ben jij? Durf jij voor jezelf op te komen of cijfer jij jezelf weg en gaan anderen snel over jouw eigen grens heen? Dit zijn thema’s die aan bod komen tijdens de Rots en Water training voor kinderen in de leeftijd van 10 – 12 jaar.

De jongerenwerkers van Gro-up buurtwerk gaan tijdens deze training aan de slag met psycho-fysieke oefeningen. Dat wil zeggen dat de kinderen veel opdrachten en oefeningen werkelijk gaan ervaren, waardoor ze zelfvertrouwen opbouwen. Daarnaast krijgen ze via de oefeningen rust in hun buik, waardoor ze rust in hun hoofd krijgen. Als ze rust in hun hoofd ervaren, zullen ze merken dat dit meer overzicht geeft en hebben ze ruimte om keuzes te maken.
Aan het einde van de training zien de jongerenwerkers uit ervaring dat kinderen zijn gegroeid, maar nog niet klaar zijn. Zodra ze het eigen kunnen maken, groeien ze op tot zelfredzame jongeren die zelfvertrouwen uitstralen.
De Rots en Water training start op dinsdag 2 april in jongerencentrum The Point en is gratis na aanmelding.
Aanmelden is verplicht en kan tot 26 maart via https://cjgrijnmond.nl/cursus/lansingerland-rots-en-water.
Rots staat voor eigen grenzen aan kunnen geven, zelfstandig beslissingen kunnen nemen, een eigen weg kunnen gaan. Water staat voor communicatie, kunnen luisteren, samen naar oplossingen kunnen zoeken, en de grenzen van anderen te respecteren. Mocht je nog hier meer over willen weten of loop je ergens tegenaan, neem dan contact op via jongerenwerk.lansingerland@gro-up.nl.

Samen Lansingerland

Samen Lansingerland is hét loket waar inwoners van Lansingerland terecht kunnen met hun hulpvragen of als zij vrijwillige hulp willen bieden. Of zit je met andere vragen waar je niet uitkomt? Blijf niet tobben. Naast het Jeugd- en Jongerenwerk van Gro-up zijn er nog veel meer vrijwilligersorganisaties: er is er altijd wel één waar je je vraag kunt stellen en die je verder kan helpen. Kijk op https://www.komerbijlansingerland.nl/ik-zoek-hulp, bel naar 010 - 310 10 12 of mail naar info@swsl.nl.