Jan van der Lugt begint aan zijn vierde seizoen

CVV Berkel maakt het plaatje met de trainers rond

Berkel en Rodenrijs - Het bestuur van voetbalvereniging CVV Berkel heeft in de afgelopen periode gesprekken gevoerd met de trainers van de Heren- en Vrouwenselectie. In deze gesprekken is naar voren gekomen dat hoofdtrainer Jan van der Lugt en Najib Azaroiali (2e team) graag door willen bij CVV Berkel. Het vrouwenteam blijft onder leiding staan van Sanne Dekker, terwijl Cees Kruys zal terugkeren op Het Hoge Land als oefenmeester voor het reserveteam bij de vrouwen.

Rien Kuyvenhoven

Berkel-voorzitter Boris Wezenberg is kort maar krachtig over de verlenging. "CVV Berkel is blij dat door het verlengen van de overeenkomsten de ingeslagen weg voortgezet kan worden. We zijn voor rust en stabiliteit. Als bestuur zijn we content met de manier waarop deze trainers werken en hoe zij bij de club passen. Ik denk dat Berkel nu een stabiele tweedeklasser is. Natuurlijk was er de afgelopen twee seizoenen weinig om over te oordelen. Maar we zijn heel tevreden hoe deze trainers de boel bij elkaar weten te houden. In principe zijn we rond met heel de staf van de twee afdelingen; alleen wordt nog met Rein Buitenhuis (assistent van Jan van der Lugt, red.) gesproken, maar dat lijkt me een formaliteit."

Regels

Voetballen deed Van der Lugt ondermeer bij Barendrecht, Excelsior Rotterdam, SVC ’08 en TOGB. Zelf ziet hij verlenging van zijn contract als een nieuwe uitdaging ondanks dat het twee onvolwaardige seizoenen waren. "Daarom ook zijn we alweer volop voor het nieuwe seizoen bezig. We hadden ook niet verwacht dat er nog iets opzienbarends stond te gebeuren. We gaan eerdaags weer trainen en werken naar het nieuwe seizoen toe. De training zal aan regels gebonden zijn. Trainen met een groep onder de zevenentwintig jaar en de rest met tweetallen. Het is niet anders", aldus Jan van der Lugt.
Wie het nieuwe seizoen zal aansluiten of juist niet maakt de inwoner van Bleiswijk met zijn Berkelse roots zich weinig zorgen over. "Ik weet dat een paar oudere spelers wel eens hebben aangegeven te willen stoppen of lager te willen spelen. Maar er kan nog zoveel gebeuren voordat de nieuwe competitie begint. Ik ben in ieder blij met deze staf en spelers. De enige wens is dat we weer een goed en normaal seizoen mogen draaien."

Vrouwen

Bij de dames van Berkel zal andermaal en voor het tweede seizoen Sanne Dekkers de ploeg begeleiden terwijl ook een oude bekende zijn verblijf bij Berkel weer zal oppakken. Cees Kruys zal Berkel 2 onder zijn hoede nemen. Teammanager Johan van Aalst zegt blij te zijn met deze ontwikkeling. "Dit seizoen liep anders dan anders en hoewel we hopen op nog een leuke en sportieve manier van afsluiten zijn we op de achtergrond al druk bezig voor komend seizoen. Sanne die bezig is aan haar eerste seizoen bij CVV Berkel heeft het er enorm naar haar zin en ziet veel potentie in de huidige spelersgroep en de aanstormende talenten. Bestuur en speelsters zijn ook uitermate content met Sanne en iedereen is dan ook blij dat de samenwerking een vervolg krijgt."
Cees Kruys, dit seizoen al interim coach bij het 2e team, gaat stoppen bij DSVP en zal zich bij Berkel volledig gaan richten op Vrouwen 2. Hiermee is hij terug bij de club waar hij al menig succes heeft geboekt. Een ervaren trainer die boven en tussen de groep kan staan en uitkijkt naar de samenwerking met de speelsters en de andere stafleden. Van Aalst: "Prachtig dat Cees de uitdaging aangaat om samen met Sanne en de andere stafleden Berkel naar een hoger niveau te tillen, hier zijn we natuurlijk hartstikke blij mee en trots op!"