Ronde Tafel zet ouderen een dag in het zonnetje

​​​​​Berkel en Rodenrijs - Normaal organiseert de Ronde Tafel Berkel en Rodenrijs eind maart het Concert at the Park in het Annie M.G. Schmidt park. Dit kon verleden jaar niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen en helaas zal het ook dit jaar niet plaatsvinden. Omdat zij toch iets wilden bijdragen gaan ze dit jaar borrelpakketten uitdelen aan de ouderen in de verzorgingshuizen in Lansingerland, op zaterdag 27 maart.

Marianne Karsemeijer

"De doelstelling van de Ronde Tafel is een bijdrage te leveren aan de lokale maatschappij", zegt Daniël Lems. "Doelgroepen die het lastig hebben of instanties die we kunnen helpen proberen we een steuntje in de rug te geven. Dat is ook het uitgangspunt van Concert at the Park. Al het geld wat we daar overhouden wordt geschonken aan een goed doel. Zo proberen we ieder jaar een aantal dingen te organiseren. Dit jaar wilden we een doelgroep die het lastig heeft in het zonnetje zetten. We hebben gekozen voor de ouderen, omdat die momenteel erg beperkt worden, nauwelijks bezoek kunnen ontvangen en daardoor eenzaam kunnen zijn".

Live bingo

Op 27 maart, in de middag rond borreltijd, krijgen alle ouderen die begeleid wonen, een luxe borrelpakket, deze pakketten worden gesponsord door het lokale bedrijfsleven, de vaste vrienden van de Tafel. Dit wordt gecombineerd met een live bingo die uitgezonden wordt via RTV Lansingerland. Vanuit de studio worden de bingoballetjes getrokken en de ouderen kunnen meespelen via de TV, met de bingokaarten die in de borrelboxen zitten.
De sponsoring van de boxen loopt goed, dus het evenement kan doorgaan maar er kunnen uiteraard nog steeds donaties gedaan worden. Afhankelijk van het aantal donaties is het misschien mogelijk om ook de ouderen die niet begeleid wonen een box te schenken.
De boxen worden uitgedeeld in de volgende huizen: Huize Sint Petrus, de Oudelandse Hof, het Westpolderhuis, de Handpalm, Berckendael zorgvilla, de Oranjehoeck, de Smitshoek en de Tuinen. Als er instellingen zijn die hier niet genoemd zijn, maar toch in aanmerking willen komen, dan kunnen zij zich melden.
De sponsoren tot nu toe zijn: Frans de Wit International, Voorwinden Groep B.V., G.S. van den IJssel, Schep Welding & Construction, B&S/Topbrands, TKM Diacarb, Stoeterij Galloper, Vitrona, VMG gipsbouw Rotterdam, Oord Assurantiën, Een Veilig Gevoel, Schenk Bouw, Oosterlaan Architecten, Parochiële Caritas Instelling, Modus Design, Autobedrijf Leo van der Wel, Woongeluk Makelaardij, Correct Boat and Bike, Paul & Paul Kozijnen - Zonwering, Gerard de Koning, Houtlijn, JensHaarden, Manege Lansbergen, Puur Tuin, ANTS Uitzendgroep, VanderHelm Bedrijven, Kantoorboekhandel van Atten, SVS Salads, Van der Helm Bedrijven, Schaap Advocaten Notarissen.

"We zijn aan het kijken of we via Facebook ook de mogelijkheid kunnen bieden aan particulieren om een box te kopen. Houd hiervoor onze Facebookkanalen in de gaten", zegt Christiaan Verhoef. Facebook: Rondetafel 136 of www.rt136.nl voor meer informatie.