Dierenarts brengt bezoek aan De Driesprong

Zoetermeer/Lansingerland – Het is een goede gewoonte dat de dr. WOOF dierenarts zowel in het voor- als het najaar een bezoekje brengt aan Tuin- en Plantencentrum De Driesprong. Iedereen kan die dag met zijn hond, kat of konijn langs komen voor het tegen een aantrekkelijk tarief laten inenten of chippen.

Trees Borkus-Henskens

Omdat het bezoek in het voorjaar (door corona) geen doorgang kon vinden werd een nieuwe datum afgesproken. Dierenarts Victor Meijer stond woensdagmiddag 15 juli paraat om zijn werk te gaan doen.

Op afspraak

Ditmaal – in tegenstelling tot vorige bezoeken – geen rij wachtenden, maar slechts een enkel baasje met hond of kat. “Alles gaat vandaag op afspraak, dus er hoeft niemand lang te wachten. Dat kan ook niet anders, want we moeten 1,5 m afstand van elkaar houden en als iedereen dan maar spontaan langs komt zou dat zelfs een lange rij tot ver op de parkeerplaats worden,” weten de bezoekers.
De eerste klant kan op de door de arts meegebrachte tafel worden geplaatst zodat die hem goed kan bekijken. Een leuke hond die niet helemaal begrijpt wat er nou toch allemaal gebeurt, maar gelukkig met een baasje dat hem op z’n gemak stelt terwijl de arts handschoenen aantrekt. Vervolgens krijgt hij de benodigde inenting die wordt bijgeschreven in zijn boekje. Klaar!
De volgende is een jong katje dat zowel ingeënt als gechipt mag worden. Jonge diertjes kijkt de arts ook even helemaal na. “Vlooien,” constateert dierenarts Meijer als hij een kam door de vacht van het protesterende diertje haalt. De eigenaresse kijkt verrast, want zij gebruikt daar spul voor. Na wat tips volgt nummer drie en terwijl de arts rustig verder werkt sluit er iedere keer een nieuwe klant aan met zijn of haar dier. “We krijgen ook wel eens fretten of een cavia, maar de meeste dieren die ik hier zie zijn honden en katten,” weet Victor Meijer uit ervaring.