Kinder-minibieb Lansingerland

Bergschenhoek - Lansingerland heeft er sinds vorige week een nieuwe minibieb bij. In deze kinder-minibieb, op de Laan der Vrijheid 118 in Bergschenhoek, staan zo’n 60 boeken voor kinderen van alle leeftijden.

In deze speciale kinder-minibieb staan alleen kinderboeken. Van Paul van Loon tot Geronimo Stilton, van Otje tot Dummie de mummie, van de Glitterclub tot Arjen Robben en van prentenboeken en eerste leesboekje tot sprookjesboeken en boeken voor oudere kinderen. Er is echt voor ieder wat wils. Het belang van lezen is groot. Naast het genieten van een mooi, spannend, leuk of grappig boek, vergroot het de woordenschat van kinderen en is het onder andere goed voor de taalontwikkeling en fantasie.
Daarom is het juist nu de scholen (gedeeltelijk) dicht zijn, belangrijk dat kinderen blijven lezen. In deze kinder-minibieb mag je lekker op je gemak een boekje uit komen zoeken om te lezen. Als je het boek uit hebt, mag je hem weer terugbrengen, maar dit is niet verplicht. Ook mag je er zelf een boek in stoppen, zodat anderen die weer kunnen lenen. Mocht het kastje vol zijn, dan mag je de boeken afgeven of in een tasje naast de deur zetten. Op die manier kan de minibieb weer aangevuld worden als er weer wat boeken uit zijn. De eerste boeken zijn gedoneerd door familie, buurtgenoten en door kantoorboekhandel van Atten, waarvoor dank!
Om het lezen nog meer te stimuleren en mensen op de hoogte te houden van wat er in de kinder-minibieb staat, is er ook een speciale Facebook groep waarin elke keer een boek onder de aandacht gebracht wordt en je op de hoogte gebracht wordt van nieuwe aanwinsten. Ook kunnen mensen hier natuurlijk zelf een foto of stukje plaatsen over boeken die ze hebben geleend uit de minibieb óf er zef hebben ingedaan. Kijk op https://www.facebook.com/groups/kinderminibieb/
Vanwege het coronavirus wordt het kastje regelmatig schoongemaakt. Ook de boeken zijn vooraf schoongemaakt. Vriendelijke verzoek om dit ook te doen met de boeken die je er inzet. Graag maar één persoon/gezin tegelijk bij het kastje.