Gemeente verstrekt gunning voor Parkzoom 4

Bergschenhoek - Voor de realisatie van een appartementencomplex op de hoek Randweg-West en Noorderparklaan in Parkzoom 4 is een definitieve gunning verleend aan H.D.H. Projects B.V. in samenwerking met Wubben.Chan Architecten. Zij hebben met hun inschrijving de aanbesteding gewonnen die de gemeente Lansingerland heeft uitgeschreven.

Met de komst van dit appartementencomplex worden woningen toegevoegd aan het woningaanbod in het sociaal- en middensegment in Lansingerland. Onderdeel van de aanbesteding is een zeer hoog ambitieniveau op het thema duurzaamheid. Naast de eis van een nul-op-de-meter gebouw zijn er specifieke eisen voor wat betreft toekomstbestendige bouw, bouwmaterialen en klimaatadaptatie. Voor de uitstraling van het gebouw is gekeken naar het bewerkstelligen van een hoge architectonische kwaliteit, in positie, vorm, stijl, aansluiting buitenruimte, integratie van duurzaamheid en materiaalgebruik. H.D.H. Projects B.V. kwam in samenwerking met architectenbureau Wubben.Chan als beste kandidaat naar voren in de aanbesteding.

Duurzaam

Het appartementengebouw is uiterst duurzaam ontworpen: het gebouw is energieneutraal en uiteraard gasloos. Er zijn bouwmaterialen en –methoden geselecteerd met een zo laag mogelijke milieu-impact. Daarnaast gaan de materialen lang mee en verouderen ze op een mooie manier. Door de toevoeging van veel daglicht in het plan is het hier straks uitermate comfortabel wonen. Met de bouw wordt een van de duurzaamste appartementengebouwen in Nederland gerealiseerd.

Sociaal woonbeleid

In Lansingerland is er behoefte aan huur- en koopwoningen in het sociale- en midden segment. De helft van dit appartementengebouw bestaat uit huurwoningen in het sociale segment en het huurniveau van de overige appartementen is gericht op bewoners die net niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning en moeite hebben om een betaalbare huurwoning in Lansingerland te krijgen. De komende maanden wordt het ontwerp verder geconcretiseerd. In juni wordt vervolgens de koop- en realisatieovereenkomst ondertekend. Het doel is om voor 31 juli de aanvraag omgevingsvergunning in te dienen.