TTV TOGB gaat de eredivisie in (3)

Berkel en Rodenrijs - Deze week aandacht voor een uniek duo binnen topsportend Nederland. Komend seizoen doet zich namelijk een unieke situatie voor. Voor zover bekend zullen in de eredivisie voor het eerst vader en zoon in één team samen uitkomen. Zij zijn vanaf september te bewonderen bij TOGB in Den Opper. Wij stellen vader en zoon graag voor aan jullie.

Milo de Boer is 15 jaar. Hij tafeltennist reeds vanaf zijn zevende verjaardag. Hij is begonnen bij VVV in Leidschendam en speelt alweer een aantal jaar in Berkel. Hij is met TOGB Nederlands kampioen geworden bij de jeugd in 2018. In de nationale ranking staat hij momenteel zevende bij de junioren en 61ste bij de senioren, als eerstejaars junior. Voor deze resultaten traint deze leerling van het Thorbecke in Rotterdam elke week 15 uur. In aanloop naar toenooien loopt dit aantal zelfs op.
Zijn doel op korte termijn is om zichzelf zoveel mogelijk te ontwikkelen om vervolgens op termijn mee te gaan spelen in de befaamde World Tour. Op de vraag wat hij van volgend seizoen verwacht, antwoordt Milo :”Ik verwacht een leuk en uitdagend seizoen, waar het spannend zal worden om erin te blijven, maar we kunnen ook zomaar de play-offs halen”.

Vader Michel

Zijn vader is Michel de Boer (49). Hij is fulltime met tafeltennis bezig. Hij is eigenaar van TT-Sport in Den Haag, hoofdtrainer bij TOGB en bondscoach van de Nederlandse jongens junioren bij de NTTB. Michel zijn vader Jan heeft ook jaren bij TOGB gespeeld. Michel zijn palmares is te lang om helemaal op te noemen maar vermeldenswaardig zijn: Nederlands kampioen 2010, Winnaar NTTB-Masters 2008 en 2009, tien keer landskampioen met zijn club en ruim drie jaar nummer 1 op de Nederlandse ranglijst. Internationaal heeft hij drie keer deelgenomen aan zowel een EK als WK.
Michel is een allround aanvallende speler. Op de vraag wat zijn doel nog is, nadat hij al zoveel bereikt heeft, antwoordt hij zonder aarzeling: "Doel 1 was eredivisie halen met TOGB, hetgeen bij deze bereikt is. Mijn nieuwe doel is met ttv TOGB en met Milo landskampioen te worden. Voor volgend seizoen is mijn doel om te handhaven in de eredivisie, hetgeen een pittige klus zal worden met de jonge boys.”

Volgende week leest u in deze krant het slot van deze serie.