De Zonnebloem Bleiswijk belt, helpt en zwaait

Bleiswijk - Tijdens zijn toespraak tot het land stelde koning Willem-Alexander hoe we het eenzaamheidsvirus kunnen voorkomen. Het bestuur van de Zonnebloem afdeling Bleiswijk ging met deze uitspraak aan de slag.

Corrie de Groot van de Zonnebloem, afdeling Bleiswijk vertelt: "In ’t AD las ik een idee: iedere gast van ons die nu geen bezoekje kan krijgen, eenmaal per week door de vrijwilliger te laten bellen.
Op deze manier is er even contact: “hoe gaat ’t er mee en kunnen we nog iets voor u doen?”, een boodschapje doen of naar de apotheek gaan of gewoon luisteren naar iemands verhaal."
Als voorbeeld schetst Corrie: "Eén vrijwilliger doet al een boodschapje voor haar buurvrouw en zet dat in een mandje voor de deur en belt haar gast om te vertellen dat ’t klaar staat. Je moet soms creatief denken…"
Ook is er ineens een nieuw woord ontstaan: geen kraamtijd, maar raamtijd. "Dat houdt in: even zwaaien voor het raam indien mogelijk", licht Corrie toe.
De Paasbrunch van De Zonnebloem valt dit jaar helaas in het water. "We sturen nu een mooie kaart met een gedichtje én een lekker zakje chocola. Ter bemoediging, we denken aan jou! Dit past door de brievenbus en doet zo veel! Zo proberen we deze moeilijke tijd door te komen. De tijd zal ’t leren..."
Wie naar aanleiding van dit stukje vragen heeft, kan contact opnemen met Corrie, tel. 010 - 5218833.