Concert Dorpskerk brengt jeugd en volwassenen bij elkaar

Bleiswijk - De aanvangstijd was deze keer iets vervoegd, mede vanwege de leeftijd van de zangertjes van kinderkoor Emanuel uit Linschoten. Het concert, dat zaterdag 15 februari plaatsvond, was georganiseerd door Stichting Vrienden van de Dorpskerk. Ook damesensemble Joyfull Voices uit Ouddorp trad op. Juist het verschil in leeftijd tussen de dames en de kinderen maakte dit concert tot aangenaam en gevarieerd.

John Hofman

De kinderen beten het spits af met een serie aantrekkelijke liedjes. Onbevangen, geen nervositeit te bespeuren, zongen ze met heldere en zuivere stemmetjes en met alle aandacht voor hun dirigente Angela Strubbe. Als goed gekozen afwisseling kwam daarna het 10-koppige dameskoor aan bod en dan blijkt weer eens, althans bij deze Joyfull Voices zeer zeker, dat er niet per se een groot koor behoeft te staan, maar dat je met tien stemmen op zich al een prachtig volume krijgt. Het enthousiasme straalde ook van deze dames af en wat opviel was de 'eenheid' in zang. Of er slechts één persoon stond, zo gelijk op ging het en dat uiteraard mede dankzij dirigent Jan van Seters die een flink aantal arrangementen voor zijn rekening had genomen.
Beide koren beschikken over een uitstekende pianist die de koren al improviserend perfect begeleidde. Het was deze avond een 'vrolijk' repertoire zoals het 'Ik ben nooit alleen' door de kinderen gezongen en 'How great thou art' door de dames. Beide koren bleken één zelfde lied op het repertoire te hebben, maar dat los je dan ter plekke op door het met elkaar te zingen: 'Ik zal er zijn' en dat ging uitstekend.
Weer een heel mooi concert, georganiseerd door Stichting Vrienden van de Dorpskerk die steeds weer haar donateurs weet te verrassen. U kunt ook donateur worden en dan bent u verzekerd van vier tot vijf concerten per jaar. Het gaat hier om het behoud van de historische Dorpskerk en daar kan toch niemand op tegen zijn nietwaar.