Transportbedrijf Van den IJssel koopt grond op Oudeland

Berkel en Rodenrijs – In het gemeentehuis van Lansingerland werden vorige week de handtekeningen gezet onder de (ver)koopovereenkomst voor de aankoop van een stuk grond op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs. Wethouder Albert Abee tekende namens de gemeente en Robin van den IJssel als directeur van transportbedrijf Van den IJssel.

Het gaat om een kavel van 6.375 m². De nieuwe eigenaar wil de aangekochte grond gebruiken voor vestiging van het huidige transportbedrijf en dat deel van zijn bedrijf – al ruim 100 jaar gevestigd aan de Wilgenlaan - verplaatsen. Op de huidige locatie staan ook de oliehandel met een tankstation en een kantoor. Die blijven op die locatie voorlopig nog in gebruik. Het kantoor zal na verhuizing naar Oudeland waarschijnlijk worden verhuurd.
Wethouder Abee toonde zich verheugd met de ondertekening: “Ik ben blij dat Van den IJssel binnen Lansingerland verhuist en we het transportbedrijf voor Lansingerland kunnen behouden.”
Het transportbedrijf is in de loop van de jaren ingebouwd geraakt tussen woonwijken. Omdat er een aanzienlijke hoeveelheid vrachtverkeer van en naar het bedrijf rijdt, betekent een verhuizing naar bedrijventerrein Oudenland ook een ontlasting van de woonwijk.
Jaren geleden werd er al gesproken over een mogelijkheid van verhuizen, maar toen zaten er zoveel haken en ogen aan dat partijen het niet eens konden worden. “Het was geen haastklus, maar om ons heen wordt steeds meer gebouwd. De mensen die hier al jaren wonen weten niet beter dan dat onze bedrijven hier zitten, maar de drukte neemt toe en ook ons wagenpark breidt zich uit en het lukt al een tijdje niet meer om alle wagens op eigen terrein een plek te geven.”

Start bouw

Als alles volgens planning verloopt verwacht Robin dat de eerste paal begin april de grond in kan. Dan zal eind 2020 het pand naar verwachting kunnen worden opgeleverd. Het wordt een energieneutraal pand van 800 m² met op de begane grond een garage voor klein onderhoud en een overkapping waar enkele auto’s onder kunnen staan en bovendien een ruime parkeerplaats voor 26 auto’s. Hier boven een kantoordeel. “Het heeft lang geduurd voor we het eens waren, maar op enkele kleine hobbels na zijn we er uit. Ook fijn voor onze chauffeurs die niet meer over hobbels, krappe rotondes en door druk bevolkte wijken hoeven te rijden, maar meteen de snelweg op kunnen naar de klanten.”