KBO Bleiswijk vindt nieuw onderdak

Bleiswijk - 51 jaar lang vonden de bijeenkomsten van de KBO plaats in het Parochiehuis aan de Hoefweg, maar vanaf 8 januari verhuizen de activiteiten naar de recreatiezaal van De Leeuwerik in de Leeuwerikstraat.

Dit houdt in dat de soosbijeenkomsten die om de veertien dagen georganiseerd worden niet meer op de dinsdag- maar op de woensdagmiddag plaatsvinden. De reden is dat het parochiehuis vanaf 1 januari 2020 voor een bepaalde tijd verhuurd gaat worden aan basisschool de Klimophoeve die naast het parochiehuis is gevestigd. Deze school heeft een groeiend aantal leerlingen en heeft op dit moment dringend ruimte nodig om haar leerlingen te kunnen onderbrengen.

Enorme historie

Hiermee gaat een gebouw met een enorme historie verloren voor verenigingsgebruik. Veel verenigingen of instellingen die opgericht werden hebben jaren haar domicilie gehad in dit gebouw, dat beheerd werd door achtereenvolgens de families Hellemons, Storre en de laatste jaren door de familie Koot. Deze families waren ook altijd zeer gewaardeerde gastheer of dame bij de vele festiviteiten die in het parochiehuis weden georganiseerd. Nu dit gebouw anders gebruikt gaat worden, moesten meerdere verenigingen het afgelopen jaar een ander onderdak vinden. Allen zijn daar nu in geslaagd en zij zijn de familie Koot dankbaar dat zij al die jaren klaar stonden.

Nog twee bijeenkomsten

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) telt ruim 200 leden en gaat nu haar bijeenkomsten organiseren op de woensdagmiddagen, te beginnen met een nieuwjaarsbijeenkomst op woensdag 8 januari, aanvang 14.00 uur. Dan zal er getrakteerd worden op een glaasje champagne en getoast worden op het splinternieuwe jaar. Maar voor het zover is, zijn er nog twee bijeenkomsten in het oude vertrouwde parochiehuis.
De eerste bijeenkomst is de gezellige kerstlunch op dinsdag 17 december, die begint met een Eucharistieviering om 10.00 uur, met aansluitend de genoemde lunch. Opgeven als deelnemer aan deze lunch is nog mogelijk bij Henk in ’t Veen, tel. 06-13741195 of bij Joke Bergenhenegouwen, tel. 06-22637580. Deelname kost € 20,- per persoon en voor niet-leden € 22,50.
Daarna organiseert de KBO op vrijdagmiddag 27 december een echte uitzwaaibijeenkomst in het Parochiehuis met onder andere een feestelijke klaverjasdrive en voor de liefhebbers een middag rummikuppen. Na 51 jaar gebruik gemaakt te hebben van het parochiehuis wil KBO Bleiswijk dit niet onopgemerkt verlaten. Tevens een leuke gelegenheid om elkaar nog in het jaar 2019 te ontmoeten. De KBO Bleiswijk nodigt ieder uit deze middag aanwezig te zijn.