WO-2 Café over 'de Oost'

Lansingerland - De drie historische verenigingen in Lansingerland besteden in samenwerking met bibliotheek Oostland aandacht aan 75 jaar vrijheid met een aantal WO-2 cafés. Op 14 december vindt van 10.15 tot 12.45 uur het volgende WO-2 Café plaats in de bibliotheek in de Stander, Wilhelminastraat 1a in Bergschenhoek. Het thema is 'De oorlog in en rond voormalig Nederlands-Indië. Er is gelegenheid interessante feiten, verhalen, foto’s en objecten te bespreken en te laten zien.

Jaarafsluiting 3B-Sociaal Belang

Lansingerland - Donderdag 19 december is de jaarafsluiting van de belangenvereniging met een gezellige middag en en hapje en een drankje. Ook zal de prijsuitreiking van de diverse activiteiten plaatsvinden. Dit alles in De Ark, Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs. Aanvang 14.00 uur, einde 17.00 uur.

Hulp bij vinden baan

Lansingerland - Heb je je baan verloren of zit je niet op je plek? JobHulpMaatje kan je helpen. Samen met jou gaat men in een JobGroup van zeven bijeenkomsten aan de slag richting een nieuwe baan. Voor meer informatie en vragen: kijk op de website www.pand58.life/JobHulpMaatje of mail naar Marit Koolhaas jobgroups@pand58.life.

Warme maaltijdservice Welzijn

Lansingerland - Welzijn Lansingerland biedt warme maaltijden aan huis. De maaltijden zijn bedoeld voor mensen die om wat voor reden dan ook (tijdelijk) niet zelfstandig in staat zijn te koken of een maaltijd op te warmen. Door deze service wil Welzijn ervoor zorgen dat iedereen toch dagelijks een gezonde warme maaltijd kan eten. Als extra service biedt Welzijn hulp bij het invullen van de bestellijst en zo nodig bij het opdienen van de maaltijd. Er is keuze uit vele verschillende maaltijden en deze worden van maandag tot en met vrijdag tussen 11.30 en 13.00 uur bezorgd. Wie gebruik wil maken van deze service of iemand kent die hier gebruik van wil maken neem dan contact op met Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 (op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur). Informatie: www.welzijnlansingerland.nl.

Geldzaken niet op orde?

Lansingerland - Humanitas Thuisadministratie helpt inwoners van Lansingerland. Zij kunnen gebruik maken van de gratis hulpverlening van Humanitas Thuisadministratie. Zij bieden kosteloos de helpende hand om de financiën op orde te krijgen. Iedereen kan een beroep doen op de gemotiveerde, betrouwbare en goed getrainde vrijwilligers. Zij helpen op basis van gelijkwaardigheid de regie over het financiële leven (terug) te krijgen. De hulpverleners bieden aandacht, veiligheid, vertrouwen en een luisterend oor en geven praktische tips om weer positief en met zelfvertrouwen in het leven te kunnen staan. Interesse? Bel of mail via 06 – 202 652 82 of ta.lansingerland@humanitas.nl. Meer informatie via www.humanitas.nl/lansingerland.

VTV zoekt vrijwilligers

Lansingerland - Vrijwillige Thuishulp van VTV biedt hulp door hulpvragers met een beperking, bijvoorbeeld verstandelijke- en/ of lichamelijke beperking, te koppelen aan vrijwilligers. Bent u de vrijwilliger die ook nét dat beetje extra wil bieden? Bijvoorbeeld als maatje voor een kind, jongere of volwassene? Wellicht samen met een vriend(in) of familielid? Zo ja, dan zal bekeken worden voor welke hulpvrager u iets wilt betekenen. Met een paar uurtjes per maand helpt u al. Bijvoorbeeld samen naar evenementen, musea, kopje koffie drinken, winkelen, oppas- speelhulp. Informatie: Kristel van den Berg, k.vandenberg@vtvzhn.nl, tel. 015-2618648 / 06-10675106, www.wijzijnvtv.nl.

Bridge bij Bridge Club Lansingerland

Lansingerland - Bridge Club Lansingerland heeft twee speelmomenten en wel op dinsdagavond aanvang 20.00 uur en donderdagochtend aanvang 09.15 uur in Zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2 te Berkel en Rodenrijs. Inlichtingen: voor de dinsdagavond mail naar wsdinsdag@bridgebcl.nl of bel 06 - 28743161en voor de donderdagochtend: wsdonderdag@bridgebcl.nl / 06 -12772362. Bel of mail gerust als u wilt kennismaken met de club.