Praktijk Querius begeleidt met natuurlijke en effectieve therapie

Bergschenhoek – Ieder mens beschikt over een zelfgenezend vermogen. Kijk maar eens wat er gebeurt als je je in je vinger snijdt. Er ontstaat een korstje en binnen korte tijd is je vinger weer genezen. Zo werkt het niet alleen met fysieke klachten, maar ook met mentale klachten, aldus Esther van der Poel. Eind 2007 startte zij een praktijk aan huis waar ze kinderen, jongeren en volwassenen ondersteunt bij het herstel van hun klachten. In de loop der jaren ontwikkelde zij zich middels scholing en ervaring tot energetisch therapeut.

Energetische therapie

Energetische therapie is een vorm van natuurgeneeskunde waarbij men er vanuit gaat dat elke fysieke en mentale klacht terug te vinden is in het energieveld. Zo ligt er in ons energieveld veel informatie opgeslagen, zoals onverwerkte ervaringen, verdriet, boosheid of angst. Dit is van invloed op ons dagelijks functioneren, op ons ‘in balans voelen’. Een energetisch therapeut werkt in het energieveld om ontstane blokkades op te ruimen. Het zelfgenezend vermogen wordt hierdoor gestimuleerd waardoor cliënten weer in balans komen.
“In de praktijk ontvang ik zowel volwassenen als kinderen met een diversiteit aan klachten.” Bijvoorbeeld kinderen met klachten als gevolg van hooggevoeligheid, slaapproblemen, concentratieproblemen, (faal)angsten en buik-/hoofdpijnklachten. “Kinderen die niet lekker in hun vel zitten weten vaak zelf niet hoe dat komt en zijn daar ook veelal niet mee bezig. En dat hoeft ook niet om de behandeling wel effectief te kunnen laten zijn.”
Voor volwassenen is energetische therapie een natuurlijke en effectieve behandelwijze voor onder andere stress-gerelateerde of psychische klachten, maar ook klachten als gevolg van hooggevoeligheid of klachten na een trauma. “Het behandelplan doorloopt dan verschillende fasen, zoals: weer durven voelen, verwerken en loslaten, om vervolgens te komen tot persoonlijke groei.”

Verrassend

“Bij kinderen is het leuk te zien dat ouders vaak positief verrast of zelfs verbaasd zijn dat hun kind met zoveel geduld en ontspanning de behandeling ondergaat. Kinderen zijn onbevangen en er ontstaat meestal al na een of enkele behandelingen een positief resultaat. Bij volwassen is het mooi te zien wat het doet als de juiste snaar wordt geraakt; als er een stuk bewustwording en inzicht in eigen patroon en gedrag ontstaat. De energetische behandeling werkt daarbij ondersteunend; om datgene wat de cliënt nog tegenhoudt om daadwerkelijk tot verandering te komen, op te ruimen. Wordt die snaar tijdens het gesprek niet geraakt, dan vertelt de cliënt bij een vervolgbehandeling vaak spontaan dat er inzicht is gekomen in de weken na de behandeling.” Energetische therapie: schep(t) ruimte voor verdere groei!
Voor meer informatie: www.querius.nl of tel. 06 4231 6429.