Kinderboekenweek in Bleiswijk

Boekhandel Muilenburg is er helemaal klaar voor: voor de Kinderboekenweek die woensdag begon en nog tot 13 oktober door zal gaan. “Veel kinderen komen niet of nauwelijks in de boekenwinkel en daarom gaan wij naar de scholen toe!”

“We zoeken de kids op en nemen zoveel mogelijk boeken mee; wel dertig dozen vol. We merken dan al snel dat veel kinderen, maar ook ouders er geen idee van hebben waar allemaal boeken over worden geschreven en uitgegeven. ‘Ik houd niet van lezen’ verdwijnt al snel naar de achtergrond als kinderen boekjes onder ogen krijgen van leuke hobby onderwerpen, van verschillende sporten, boekjes met moppen of uitvindingen. Dan krijgen ze er ineens zin in!”

Reizen

Vervoer en reizen – het thema van dit jaar – sluit goed aan bij de belevingswereld van kinderen op de basisschool. “Auto’s, vliegtuigen, hobby’s en stripboeken; plezier in het lezen van of kijken in boeken is het belangrijkste.” Met speciaal voor de Kinderboekenweek uitgegeven boekjes zoals bijvoorbeeld van astronaut André Kuipers met een vrolijke en kleurige uitgave over een ruimtereis. Bij aanschaf van minimaal tien euro aan boeken krijgt de koper gratis het boekenweekgeschenk. Ditmaal Haaientanden van Anna Woltz. Daarin herken je haar andere (veel bekroonde) boeken waarin het vaak gaat over twee kinderen die samen iets overwinnen.
Bij Muilenberg kunnen jeugdige klanten tijdens de Kinderboekenweek in de winkel aan de Dorpsstraat op zoek naar een zakje met haaientanden. Iedereen mag komen zoeken en de vinder mag het zakje houden. Voor de jongste klanten ligt er ook een kleurplaat klaar.