Cultuurproeverij met de MT-Band

“Noem het maar een gelegenheidsband met enthousiaste ‘oldtimers’

Berkel en Rodenrijs - Als we de oefenruimte binnenkomen horen en zien we het al meteen: hier staat een aantal 60-plussers met veel enthousiasme te zingen en te spelen, puur voor de lol, waarbij geen enkel commercieel doel een rol speelt. De MT-Band, zoals ze zich noemen, bestaat nu ruim een jaar en is ontsproten uit het brein van de in Berkel en Rodenrijs wonende toetsenist Rob Plazier (78) die ooit deel uitmaakte van de Tee Set, een beroemde band uit de jaren zestig. Zaterdag 23 maart speelt de MT-Band in de Cultuurfabriek in Bergschenhoek.

John Hofman

Zoals gezegd: ze denken niet commercieel, want de toegangsprijs is slechts € 5,-, inclusief zelfs een consumptie. Waar vind je dat anno 2024?
“Daar gaat het ons ook niet om”, aldus Kees Maree, zanger en medeoprichter. “We willen het publiek gewoon een heel gezellige, muzikale avond aanbieden, met deze keer een Engels repertoire van nummers uit de jaren zestig. Als ‘service’ worden de teksten op een scherm vertoond, zodat iedereen kan meezingen", aldus de inwoner van Berkel en Rodenrijs.

'Oldtimers'

Bij de MT-Band heeft inmiddels een wisseling van de wacht plaatsgevonden. “We hebben een nieuwe bassist, Ruud Hogervorst uit Berkel en Rodenrijs. Een man voor wie muziek maken een van zijn grootste hobby’s is.”
We schreven hierboven al over ‘oldtimers’. De vijf heren en één dame zijn namelijk allen een flink stuk boven de zestig! Muziek maken houdt ze jong. Terwijl ze enkele nummers spelen en zingen, komen we al snel tot de conclusie: het kan niet anders of het wordt op 23 maart heel, heel gezellig in de Cultuurfabriek! Eén ding geven we ze mee: de MT-Band heeft een uitstekende ritmesectie, want we genoten nu al van de drummer die het heel ‘strak’ houdt.

Deze avond is er weer een uit de serie Cultuurproeverijen en de ervaring leert dat deze goed bezocht worden. Men wil er weer eens ‘uit’, weg van die tv en ‘proeven’ van die gezellige sfeer die diverse optredens al hebben gerealiseerd.
Zaterdag 23 maart is de volgende Cultuurproeverij in de Cultuurfabriek, achter sporthal De Acker aan de Groeneweg. Kaarten à € 5,- zijn verkrijgbaar aan de zaal en via: cultuurproeverij.nl Op=op!