Computercafé SeniorWeb

Berkel en Rodenrijs - Elke donderdagmiddag tussen 13.30 en 15.30 uur kunnen belangstellenden terecht in de vestiging van Bibliotheek Oostland, Nieuwstraat 25 met vragen over computers, tablets en smartphones. Medewerkers van SeniorWeb zitten dan klaar om vragen te beantwoorden en eventuele problemen op te lossen. Loop gewoon even binnen, de toegang is gratis. Een afspraak vooraf maken is ook mogelijk. Mail dan naar seniorweblansingerland@gmail.com. Vermeld om welk probleem of vraag het gaat en om welk apparaat (Windows of Mac PC/Laptop, Android smartphone of tablet, iPad of iPhone).

Bijeenkomst PCOB

Berkel en Rodenrijs - De Protestants Christelijke Ouderen Bond komt donderdag 14 maart om 14.00 uur bijeen in zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2. Maurits Tompot, voormalig koster/beheerder, zal aan de hand van de Goudse Glazen in de Sint Janskerk te Gouda het Passie- en Paasverhaal vertellen. De gebrandschilderde ramen van de Goudse Sint Janskerk vormen het hoogtepunt van de Europese glasschilderkunst. Totaal zijn er 72 ramen, waarvan er 61 uit de jaren 1530 tot 1603. De ramen zijn ontstaan in een bewogen periode in de Europese en Nederlandse geschiedenis: de tijd van Renaissance en Reformatie en van de Nederlandse opstand tegen de koning van Spanje. Ook de leden uit Bergschenhoek en Bleiswijk alsmede gasten en belangstellenden zijn hartelijk welkom. Inlichtingen: Henk Oosterwijk, tel. 010-5115271.

Bingo KBO

Berkel en Rodenrijs - De KBO organiseert op vrijdag 15 maart om 14.00 uur een bingo in de recreatieruimte van de Naeldhorst, Van Naeldwijcklaan 127.
Zondag 17 maart is er een ontmoetingsmiddag in parochiehuis Willem Huygensz, aanvang 14.00 uur.

Jeugddienst Dorpskerk

Berkel en Rodenrijs - Op zondag 17 maart, aanvang 19.00 uur, is er een Jeugddienst in de Dorpskerk. Thema: Let the music play 'Heilige Herrie'. Geloven in de popmuziek.
God duikt vaker op in je afspeellijsten dan je zou denken. In een laagdrempelige informatieve popquiz-kerkdienst neemt auteur Corjan je mee op een muzikale en spirituele reis door de hitlijsten. Corjan vertelt verhalen, draait fragmenten van liedjes en geeft achtergrondinformatie bij songs die op de hemelpoort kloppen. Corjan Matsinger is auteur van het boek 'Heilige Herrie', religieus trendwatcher, docent godsdienst en muziekliefhebber. Hij organiseert met wat muzikale vrienden regelmatig kleinschalige popquizzen voor studenten, festivalgangers en andere muziekliefhebbers.

Open Reikibijeenkomsten

Berkel en Rodenrijs - De Levensstroom houdt maandelijks reikibijeenkomsten, bedoeld om kennis te maken met Reiki of om, nadat men een Reikicursus heeft gevolgd, reiki met anderen te kunnen delen. Iedere aanwezige ontvangt een korte reikibehandeling. Wanneer: maandagavond 18 maart om 20.00 uur en donderdagochtend 21 maart om 10.00 uur. De bijeenkomst is voor iedereen na aanmelding toegankelijk tegen betaling van vijf euro. Info/aanmelding via e-mail: delevensstroom99@gmail.com of 06 - 81439367.

Activiteiten Welzijn in Pius X

Berkel en Rodenrijs - Welzijn Lansingerland organiseert wekelijks op dinsdag activiteiten in de Pius X kerk, Anjerdreef 48. Programma: vanaf 10.00 uur inloop koffie/thee, 12.00-13.00 uur lunch (vooraf aanmelden), 13.30-15.30 uur middagprogramma. Aanmelden voor de lunch kan op maandagmiddag bij Edith Kreber, tel. 06 - 837 738 36.

Activiteiten in De Naeldhorst

Berkel en Rodenrijs – Elke dinsdag kan er in De Naeldhorst, Van Naeldwijcklaan 127, geklaverjast worden, zaal open 13.00 uur, aanvang 13.30 uur. Entree: € 3,- p.p. Op de donderdagmiddag is er van 14.00 tot 16.30 uur schilder- en tekenles, handwerken en kunnen er spelletjes worden gespeeld in de Naeldhorst. Deelname is gratis. De organisatie van beide middagen is in handen van Henny de Vos, tel. 06-28367200.

Bingo voor volwassenen De Kievit

Berkel en Rodenrijs – Elke derde donderdag van de maand is er een bingoavond voor volwassenen in het Kievitsnest van Speeltuin De Kievit, Wilgenlaan 5, ingang Sterrenweg. Deze maand wordt de bingoavond op donderdag 21 maart gehouden. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.

Paasbingo in Hergerborch

Berkel en Rodenrijs - De vrijwilligers van Hergerborch organiseren op vrijdag 22 maart een Paasbingo. Een gezellige middag waarbij leuke prijsjes te winnen zijn. Komt u ook een kans wagen? De bingo is van 14.00 tot 16.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur. Locatie: Hergerborch, Raadhuislaan 7. Kosten: € 5,-. Dit kan ter plekke contant en liefst gepast worden betaald. Vooraf aanmelden is noodzakelijk via: Wilma Ackermans, tel. 06-22475692.