Nog meer wisselingen in selectie TOGB

Berkel en Rodenrijs - We schreven al eerder in deze krant over veranderingen binnen de selectie van TOGB voor het voetbalseizoen 2024-2025. Er is nog meer nieuws te melden.

Rien Kuyvenhoven

Eerste doelman Moreno Zwarteveld heeft zijn 'ja' gegeven voor nog een jaar TOGB. Zwarteveld zal voor het vijfde jaar op rij onder de lat bij TOGB staan. Dit seizoen miste hij door een rode kaart één duel, was in de overige tweeëntwintig competitiewedstrijden en in de voorronde van de KNVB-bekerwedstrijd de eerste keus van de technische staf. Zwarteveld over het nieuwe voetbalseizoen: "Ik hoop het aankomend seizoen mijn honderdste officiële wedstrijd in het eerste te spelen. Een mooi doel dat ik zeker wil realiseren. Ook ben ik heel blij, dat ook mijn broer Leroy zijn contract heeft verlengd. Wij zijn vier handen op één buik en samen voetballen is voor ons dan ook altijd een droom geweest."
Eerder liet verdediger Wouter Vermeer weten bij TOGB te blijven. TOGB heeft met spelers afgesproken dat wanneer een speler de kans krijgt zich elders verder te ontwikkelen hieraan wordt meegewerkt. Vermeer werd door Barendrecht benaderd om in het seizoen 2024-2025 de verdediging te komen versterken. Hij ging in gesprek en besloot de overstap te maken naar titelkandidaat Barendrecht. Vermeer: “Ik ben blij met mijn transfer naar Barendrecht. Ik hoop mij volgend seizoen in de basis te spelen en mij verder te kunnen ontwikkelen als speler en mens.”
De vierde versterking van de selectie van TOGB luistert naar de naam Jean Fritz Boom. Boom komt over van vierde divisionist Westlandia, is geboren in Haïti, waarvoor hij ook in het nationale elftal actief was. Boom groeide tot zijn vijfde op in de hoofdstad Port-Au-Prince van Haïti. Op zijn vijfde kwam hij in Nederland terecht, in Moordrecht. Vrijwel meteen begon hij met voetballen bij VV Moordrecht. Op zijn twaalfde maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Hij doorliep er de hele jeugdopleiding en koos in de zomer van 2020 voor een overstap naar Fortuna Sittard. Dit omdat hij bij Fortuna Sittard meer perspectief op speelminuten had. Door corona werd het seizoen vroegtijdig beëindigd. Na het afgebroken seizoen bij Fortuna Sittard lagen de kansen in Nederland niet voor het oprapen. Boom beproefde zijn voetbalgeluk in Cyprus. Door deze stap speelde hij zich in de kijker van de toenmalige bondscoach van Haïti en kwam hij in twee interlands in actie voor zijn geboorteland. Momenteel herstelt Boom van een blessure, waardoor hij niet in actie kan komen voor zowel Westlandia als Haïti.