Auteur Linda Abassi-Galjé debuteert met fantasieboek

De Saffier van Delphi, Magische avonturen

Bleiswijk - ´Ben Daelen is een doodgewone jongen die woont aan een pleintje. Wanneer Madame Delphi in zijn leven verschijnt, beleeft hij samen met zijn beste vriend Logan Smit en de rest van de bewoners rond het pleintje, de meest magische momenten. Dan gaan de avonturen van de beide vrienden gevaarlijk mis. Samen met de ouders van Ben gaan de jongens op zoek naar de oorzaak...´

Arie van Driel

Aldus een kort fragment uit de introductie van De Saffier van Delphi, het boek van de als auteur debuterende Linda Abassi-Galjé. Inwoners van Bleiswijk kennen het pleintje wel. Het ligt in de kromming van de Nachtegaallaan, precies daar waar de schrijfster woont.
Het fantasieverhaal speelt zich aan het einde van het jaar af in het hedendaagse dorpje Andel en is bedoeld voor kinderen vanaf tien jaar. Maar ook fans van pakweg Harry Potter die qua leeftijd iets of heel wat ouder zijn, worden door het pakkende en bloedstollende verhaal gegrepen. Door de gedetailleerde beschrijvingen en de dialogen komt het verhaal ondanks het magische karakter toch realistisch over bij de niet-doelgroep.

Jaloers

Dat de Bleiswijkse een fantasieboek schreef is op zich verre van verrassend. Ze is liefhebber van het genre. In een magisch verhaal kan voor haar namelijk niets onmogelijk zijn. "Geef me een fantasierijk verhaal en ik verlies me er volkomen in." Stiekem is ze ook een beetje jaloers op haar jonge hoofdpersonages Ben en Logan.
Linda: "Die beleven samen geweldige en spannende avonturen, waar ik zelf jaloers op ben. Eén van hen kan bijvoorbeeld vliegen. Dat zou ik ook wel willen hebben, die superkracht om te kunnen vliegen. Ik denk dan ook dat kinderen die op zoek zijn naar een boek waarin ze voor even kunnen geloven dat alles mogelijk is en dat hun grootste dromen werkelijkheid kunnen worden, dit boek zullen waarderen."
Het idee voor het boek vormde zich in haar hoofd tijdens lange wandeltochten langs de Rotte in coronatijd. Tot het moment waarop het té groot werd en ze het wel op papier moest zetten. Omdat het verhaal te lang was besloot ze het in drie delen te vertellen. De Saffier van Delphi waarvoor haar vader als kunstenaar het omslagontwerp ontwierp en schilderde, heeft dan ook een open einde.

Stamboom

Linda: "Ook al werd het verhaal groter en groter, ik had nooit het idee om het als boek uit te geven. Op een gegeven moment had ik echter zoiets van: en nu moet ik het opschrijven, het moet eruit. Voordat ik met schrijven begon heb ik eerst nog wel een stamboom van de personages gemaakt en me in hen en de materie verdiept. Daarna ging het hard. In een maand of vier, vijf had ik twintig hoofdstukken af. Vervolgens moedigde mijn familie mij aan om toch maar op zoek te gaan naar een uitgever. Die vond ik uiteindelijk. Na jarenlang dromen had ik eindelijk mijn eigen boek in handen."
De Saffier van Delphi is verkrijgbaar bij Primera Bleiswijk en Kantoorboekhandel Janneke in Berkel en Rodenrijs.