TOGB scoort er weer lustig op los, 2-6

Lansingerland - Waar andere voetbalclubs niet tot winst konden komen, lijkt TOGB zich steeds beter thuis te voelen in de derde divisie. Op bezoek in en tegen het Brabantse Dongen was de formatie van trainer Mark Schuur wat het scoren van doelpunten betreft in zeer goede doen. Zes doelpunten en twee tegentreffers stonden garant voor weer drie punten. De Berkel Vrouwen deden goede zaken zonder zelf te spelen.

Rien Kuyvenhoven

SVOD’22 - BVCB: 3-2

BVCB leverde in de wedstrijd tegen het laag geklasseerde SVOD’22 een exacte kopie af van het verloren duel een week eerder. Net als tegen Nieuw Lekkerland kwam het met 1–0 achter en kon de achterstand nog voor rust worden uitgewist. In de tweede helft kwam BVCB weer op voorsprong, maar die moest met tien man verdedigd worden na een rode kaart van Rob Vrijenhoek. In de slotfase gaf BVCB de winst volledig uit handen.
De verwachting was dat BVCB na de uitglijder tegen Nieuw Lekkerland in Zeeland gefocust was om met de winst huiswaarts te keren. Maar dit bleek aan het eind van de middag een illusie. Zoals al vaker gaf BVCB in de beginfase een tegengoal weg. In plaats van als wake-up call te fungeren, kregen de Zeeuwen hierna nog meer mogelijkheden. Pas in de extra tijd kwam BVCB langszij. Een hoekschop van De Hoog belandde bij toeval voor de voeten van Vrijenhoek, die simpel de 1-1 aantekende.
In de eerste twintig minuten na rust viel er weinig tot niets te beleven op de hobbelige grasmat in Domburg. De Hoekse formatie was niet in staat om de thuisploeg het vuur aan de schenen te leggen. Uit een toegekende vrije trap van Nick Mahieu liet keeper Bart van Wuyckhuyse de bal van zijn borst stuiten en profiteerde Rob Vrijenhoek van dit buitenkansje, 1-2. Nog geen minuut later kon Vrijenhoek, na een tweede gele kaart, een vervroegde gang naar de kleedkamer maken. Aan de tien overige BVCB-ers de taak om overeind te blijven. Het bleek te veel gevraagd en binnen een tijdbestek van vier minuten gaf BVCB de winst uit handen. Daar waar Luijando dichtbij de 1–3 was, werd de daarop volgende tegenaanval de Hoeksenaren fataal, 2-2. Een minuut voor tijd werd het zelfs 3-2.
Door de twee verliespartijen op rij komt de gevarenzone met een gat van zes punten toch weer akelig in het zicht. Neem daarbij het loodzware programma dat BVCB de komende weken te wachten staat en het zal duidelijk zijn dat alle zeilen moeten worden bijgezet.

RKDEO - Berkel: 1-2

Door met 2-1 van Berkel te winnen bewees RKDEO zichzelf een uitstekende dienst, terwijl Berkel met een kater naar huis ging. De inzet van dit duel was dat de winnaar de blik op de bovenste plaatsen kan gaan richten en de verliezer de vervelende negende positie op de ranglijst weer dichterbij zou zien komen. Berkel, zonder Freek van der Velden, Rob Vermeer en Emerican Bagcan, was deze wedstrijd stuurloos. In de eerste helft hielden beide teams elkaar redelijk in balans. Berkel-doelman Roy Visser voorkwam met een fabelachtige reactie het openingsdoelpunt van de thuisclub. Vier achtereenvolgende hoekschoppen van Berkel leverden het nodige gevaar op. Alex de Ronde was daaruit met een kopbal bijna trefzeker. Bij de laatste hoekschop was de thuisdoelman echter kansloos op de harde kopbal van Vincent Hoogervorst, 0-1. Andermaal voorkwam doelman Visser de gelijkmaker en voor rust haalde Leon Hulshofde bal nog een keer met een fraaie omhaal uit de doelmond. De manier waarop hij met een omhaal de bal via de lat toch nog uit het doel wist te houden was een huzarenstukje van de bovenste plank. In de tweede helft kreeg RKDEO meer vat op de Berkelse ploeg die regelmatig de bal in de voeten van de tegenstander schoof. Tommy Simons bezorgde zijn ploeg werk naar loon, 1-1. Tien minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd kwam RKDEO zelfs op voorsprong. Een indraaiende vrije trap werd door Jack Doorschodt net voldoende geraakt om bij de tweede paal in de netten te verdwijnen, 2-1.
Een verdiende nederlaag voor Berkel, omdat er onvoldoende strijd werd geleverd.

VVOR - Soccer Boys: 2-0

Zonder Kent van Ruler, Jorren Plugge en Rik Verweij en het uitvallen van Ruben van den Bosch was de Bleiswijkse formatie eigenlijk vleugellam. Het was voor trainer Galik Amghar een hele puzzel de opstelling rond te kregen, waarbij hij gebruik maakte van jeugdige spelers van Soccer Boys. De eerste fase van de wedstrijd kon tegen de Voetbal Vereniging Oost Rotterdam (VVOR) nog gelijke tred worden gehouden en pas vlak voor rust wist te thuisclub de score te openen. In de eerste vijfenveertig minuten was er nog een goede mogelijkheid voor Mats van Ruler. In de tweede helft had Soccer Boys weinig in te brengen tegen het overwicht van de thuisclub die de score zelfs kon verdubbelen naar 2-0.
"Een beetje ongelijk strijd", noemde Galik Amghar de confrontatie. "Volgende week zijn er weer enkele spelers terug van schorsingen en blessures en dan moet we de zaken weer oppakken."

Dongen - TOGB: 2-6

TOGB heeft met duidelijke cijfers, 2-6, drie punten opgehaald bij hekkensluiter Dongen. De geelzwarten hadden in Dongen een relatief gemakkelijke middag. Na negen minuten was het Dean Zandbergen die met het hoofd, op aangeven van Merick Heintjes, de 0-1 binnen kopte. Drie minuten later liet Anthony Slierendrecht, weer op aangeven van Heintjes, de TOGB-aanhang voor een tweede maal juichen, 0-2. Dongen kwam nog even terug in de wedstrijd, 1-2. TOGB mocht kort na de aansluiting van Dongen weer juichen via Wouter Vermeer, 1-3. In de blessuretijd van de eerste helft kon Dongen, wederom via Fatih Kamatic, de 2-3 op het scorebord zetten. Met een goede redding voorkwam doelman Moreno Zwarteveld dat Dongen langszij kwam. TOGB wilde de marge in de tweede helft snel vergroten. Leroy Zwarteveld was al na vijf minuten succesvol namens TOGB in het tweede bedrijf. Zwarteveld stond aan het eind van een snelle TOGB uitbraak, waarbij Slierendrecht gestuit werd, maar nog wel Zwarteveld kon aanspelen, 2-4. Na een uur voetballen vergrootte Anthony Slierendrecht de marge naar drie, door na een afgemeten voorzet van Le Fevre zijn tweede van de middag te scoren, 2-5. Ook Leroy Zwarteveld kon op aangeven van wederom Max le Fevre zijn tweede van de middag maken en liet hiermee TOGB’s zesde treffer noteren, 2-6.

Berkel (V)

Op deze voor Berkel vrije zaterdag konden speelsters en staf met een schuin oog kijken wat de concurrentie zou gaan doen. In Klarenbeek kwam de plaatselijke SC, en nummer twee op de ranglijst, niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Kilometers verder, namelijk in het verre Friesland, bleek nummer drie Saestum niet opgewassen tegen SC Stiens, de thuisclub won met 1-0 waardoor Saestum zonder punten naar Zeist terugreisde. Door deze uitslagen loopt Berkel iets uit en blijft het uiteraard koploper in de hoofdklasse A. Berkel speelt komende zaterdag in Zeist tegen Saestum en de aftrap is dan om 15.30 uur.
De stand aan kop: 1. Berkel 14-35, 2. Klarenbeek 14-32, 3. Saestum 14-26.