Hoever ga jij voor je eigen geluk?

Tieners uit Lansingerland schitteren bij Jeugdtheater Hofplein

Bergschenhoek - Iedere woensdag wordt een gedeelte van het Wolfert Lyceum omgetoverd tot dé plek voor jeugdtheater in Lansingerland. Jeugd van alle leeftijden gaat hier iedere week aan de slag met theater, zang en dans. Een van de producties waarvoor nu hard gerepeteerd wordt is ‘Alles kan gebeuren in het woud’. De cast bestaat bijna volledig uit inwoners van Lansingerland in de leeftijd van 12 tot 20 jaar.

Ruud van den Braak

In deze voorstelling wordt een van de morele dilemma’s behandeld waar iedereen wel eens mee te maken heeft. De aan de huidige tijd aangepaste sprookjes van de Gebroeders Grimm (Roodkapje, Rapunzel, Sjaak en de bonenstaak en Assepoester) worden dwars door elkaar op het toneel uitgebeeld en geven antwoord op de vraag: ‘Hoever ga jij voor je eigen geluk?’.

Het verhaal

De vertellers van het stuk praten de scènes aan elkaar en beginnen de verhaallijn met de kinderwens van de bakker en zijn vrouw. Zij wonen in een bos in een door de gemene heks vervloekt huis. De vloek kan maar op één manier verbroken worden, namelijk door het verzamelen van vier voorwerpen: een melkwitte koe, een pluk vlasblond haar, een bloedrode mantel en een glazen muiltje.
Tijdens hun zoektocht in het woud komen de bakker en zijn vrouw anderen tegen die elk hun eigen wens proberen te vervullen. Iedereen komt hierdoor voor een belangrijke keuze te staan: in hoeverre is je eigen wens belangrijker dan het geluk van anderen?
Of het lukt de vier voorwerpen te vinden en of aan het eind van dit stuk iedereen ook nog lang en gelukkig leeft moet u zeker zelf gaan zien, het is zeer de moeite waard!

Wat wel al duidelijk is, is dat onder de bezielende leiding van de twee regisseurs iedereen zijn of haar rol enthousiast en serieus op zich heeft genomen en dat er een boeiend en leerzaam stuk wordt neergezet, waarbij de als musical uitgevoerde passages extra opvallen door hun kwaliteit.

De speeldata voor deze voorstelling zijn zaterdagavond 11 maart en zondagmiddag 12 maart in De Entree in De Theaterschool, Pieter de Hoochweg 222, 3024 BJ Rotterdam-Delfshaven.
Tickets kunnen besteld worden via de site https://jeugdtheaterhofplein.nl/agenda/woud/.
Voor vragen of verdere informatie kunt u terecht op info@jeugdtheaterhofplein.nl of telefonisch 010-2435055.