Er zijn nog mensen die voor je klaar staan als het nodig is

“Ik wil iets terugdoen voor de maatschappij”

Bleiswijk - Het blijft natuurlijk heel wrang als je tot de ontdekking komt dat onverlaten iets van je hebben gestolen. Dat overkwam Sam Claasz Coockson onlangs: zijn scooter bleek uit de voortuin te zijn gestolen. De hulp die hij daarna kreeg, heeft hij zo gewaardeerd dat hij iets wil terugdoen voor de maatschappij.

Na de diefstal van de scooter startte Sam meteen een zoektocht, terwijl zijn moeder Marjolein Noordhoek een oproep deed via Facebook (Heel Lansingerland Helpt) om naar de scooter uit te kijken. Direct bood een aantal mensen spontaan aan mee te helpen zoeken. Helaas is de scooter nog niet teruggevonden, maar Sam heeft de hulp zo gewaardeerd dat hij, ook spontaan, aardappelen wil schenken aan enkele goede doelen, zoals de Voedselbank.
Sam runt, samen met zijn opa en met hulp van moeder Marjolein, een aardappelbedrijf aan de Hoefweg in Bleiswijk. Al geruime tijd staat aan de weg een ‘hokje’ waar voorbijgangers aardappelen én uien kunnen kopen.
Sam wilde iets terugdoen nu hij heeft ervaren dat andere, voor hem eigenlijk onbekende mensen, spontaan voor hem klaar hebben gestaan. Om het neutraal te houden schenkt hij nu een aantal zakken aardappelen (Frieslanders, red.) aan onder meer stichting Perla’s Vriend en aan een uitdeelpunt van levensmiddelen in Schiebroek. De aardappelen zijn inmiddels door deze stichting met dank opgehaald. Ook heeft hij contact opgenomen met de Voedselbank Rotterdam die ook heel graag de aardappelen komt ophalen.
Een mooi gebaar! Op deze manier kan hij toch iets terugdoen, ook al mist hij nog steeds zijn scooter. Degene die hem gestolen heeft zal er hopelijk niet met plezier op rijden en altijd blijven denken: deze scooter is niet van mij. Ondertussen gaat het ondernemerschap van Sam gewoon door want er staat nu ook aan de weg bij het bedrijf een eierautomaat, vergelijkbaar met de ‘Febo-kroket uit de muur’.