Informatieavond nieuwe school CBS De Wereld

Berkel en Rodenrijs - De Wereld opent augustus 2023 haar deuren in Berkel en Rodenrijs voor unit 1 (4-7 jaar. Een gloednieuwe school met een vernieuwende manier van lesgeven: unit-onderwijs. Donderdag 9 februari is er een informatieavond.

Kinderen leren van en met elkaar, in drie verschillende units met kinderen van verschillende leeftijden. Unit 1 voor kinderen van 4-7 jaar, unit 2 voor kinderen van 7-10 jaar en unit 3 voor kinderen van 10-12 jaar. In elke unit wordt de wereld van buiten naar binnen gehaald, en andersom, passend bij de leeftijd van het kind.
"We werken met een team van specialisten dat elkaars expertise en persoonlijkheid gebruikt om leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden", vertelt toekomstig directeur Ingebord van Leeuwen. "Leerkrachten die de kwaliteiten hebben om unit-onderwijs vorm te geven en uit te voeren. Een omgeving waarin kinderen meebepalen over hun persoonlijke ontwikkeling en op eigen wijze wereldwijs worden."
CBS De Wereld is onderdeel van CBS Prins Johan Friso (en Spectrum-SPCO, het bestuur) dat betekent dat het onderwijs van De Wereld ook is gebaseerd op de christelijke normen en waarden. "Daarnaast steunt ons onderwijs op de vier pijlers van COBI: Creativiteit, Onderzoekend leren, Burgerschapsvorming en ICT."
Donderdag 9 februari is er van 19.30 tot 20.30 uur een informatieavond op het hoofdgebouw van CBS Prins Johan Friso, Oudelandselaan 147. Hier is een experience room ontwikkeld, waar je de sfeer van De Wereld kunt ervaren en met de school kunt kennismaken. Of bezoek www.cbsdewereld.nl voor meer informatie.