De droom van een Ferrari-man

Willem Post maakt verrassende kunst die hij aan de wereld wil laten zien

Berkel en Rodenrijs - Willem Post is een selfmade-man en over zijn leven kan makkelijk een dik boek geschreven worden. Deelname aan tv-programma’s, lid van diverse bands waaronder the Swinging Soul Machine, zijn vaak emotionele avonturen als cameraman/verslaggever bij het ANP en de opzienbarende yachthotels Maria Callas en Christina Onassis in de Rotterdamse haven zijn nog maar een paar fases in zijn volle en vaak hectische leven. ‘Streef je dromen na' is zijn motto, “maar doe dat wel eerlijk en oprecht”.

Ruud van den Braak

Ook kunst in al zijn vormen is altijd onderdeel geweest van zijn leven en als ultieme liefhebber en kenner van Ferrari vond hij dat hij met die kennis iets moest doen.
De daadwerkelijke invulling daarvan is, om de verhalen uit de Ferrari geschiedenis om te zetten naar een intrigerende object, uiteraard in Ferrarirood. Hij heeft er ruim 40 gemaakt en wil deze nu aan de wereld laten zien.

Hoe kom je aan de ideeën en aan de onderdelen?

“Als ik een verhaal lees of hoor zie ik daar min of meer vanzelf een beeld van een object bij in al zijn details. Ik ga dan aan de slag met mallen, epoxy, brons, slijptol, oude lijsten en alles wat ik maar nodig heb om dat beeld te verwezenlijken. Zo zijn onder andere de herkomst van het logo, het aantal finishes van een Ferrari in de Formule 1 en het ontwerpen van een model naast vele andere zaken in een object gevangen. Ik ontwerp en maak alles zelf en met een object ben ik soms wel maanden bezig.”

Nu is het creatieve proces afgelopen?

“Ja, en dat vind ik best wel lastig, want ik ben er anderhalf jaar dagelijks mee beziggeweest en vond het geweldig. Ik ben nu bezig om zelf alle objecten professioneel te fotograferen en daarvan een fotoboek uit te geven. Dat boek wil ik ook naar Ferrari sturen en vragen of zij iets met de objecten willen of dat ik er zelf tentoonstellingen mee kan organiseren. Mijn droom hierbij is natuurlijk om in steden als Milaan, Parijs en Londen te kunnen exposeren. Uit al mijn vorige werkzaamheden heb ik veel contacten overgehouden dus ik heb goede hoop dat het allemaal gaat lukken. En nee..., de objecten zijn niet te koop.”

Hopelijk kan iedereen snel kennismaken met deze bijzondere en unieke kunstwerken, want beschrijven is nagenoeg onmogelijk.