Samen Lansingerland: de telefooncirkel van Welzijn Lansingerland

Het is altijd fijn als iemand weet hoe het met je gaat. Mocht er wat zijn, dan sta je er niet alleen voor. De telefooncirkel is een hernieuwd initiatief van Welzijn Lansingerland. Deze telefooncirkel is opgezet voor senioren in Lansingerland die alleen wonen of niemand hebben om even mee te kunnen praten of om even te helpen.

Door deel te nemen aan de telefooncirkel kan men door het dagelijkse contact een groter gevoel van veiligheid ervaren en is er contact met mensen die in dezelfde situatie zitten.
De telefooncirkel bestaat uit maximaal tien deelnemers die volgens een vast patroon elkaar tussen 09.30 en 9.45 uur bellen. Hierdoor kan worden vastgesteld of alles in orde en kan er even een praatje gemaakt worden. Een vrijwilliger van Welzijn Lansingerland start de telefooncirkel en sluit hem af. Mocht een deelnemer de telefoon niet opnemen dan onderneemt deze vrijwilliger verdere actie. Ook wordt er een paar keer per jaar een gezamenlijke koffie-ochtend georganiseerd voor de deelnemers van de telefooncirkel zodat ze ook persoonlijk in contact komen met elkaar. Hierdoor voelt de zelfstandig wonende zich veiliger en minder alleen. De telefooncirkel van Welzijn Lansingerland geeft meer gevoel van veiligheid en sociaal contact.
Wilt u zelf deelnemen of kent u iemand die hieraan wellicht aan zou willen deelnemen? Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Nicole van der Spek, coördinator praktische diensten: 06-59831688 of via info@welzijnlansingerland.nl.

Samen Lansingerland

Er zijn nog veel vrijwilligersorganisaties die de inwoners van Lansingerland gratis kunnen ondersteunen. Er zijn veel mogelijkheden en initiatieven. Dus blijf niet zelf worstelen met vragen en kijk op www.samenlansingerland.nl “ik zoek hulp”. Daar vindt u de vrijwilligersorganisaties en er is er altijd wel één bij waar u uw vraag kunt stellen en waar ze u verder kunnen helpen. Hoe eerder u de ondersteuningsvraag stelt, hoe eerder de vrijwilligers u kunnen helpen. Bellen kan ooknaar 010 - 310 10 12 of mail naar info@samenlansingerland.nl.