Tygo trakteert bewoners de Oranjehoeck op de beloofde poffertjeslunch

Bergschenhoek - Bewoners, familieleden, verzorgers en vrijwilligers van Laurens Oranjehoeck genoten op 9 juli van een heerlijke poffertjeslunch, georganiseerd door Tygo Pos.

Tygo Pos is al een aantal jaren bezorger van De Heraut. Bij de kerstwens die hij rondbracht vroeg hij bewoners een bijdrage te geven voor het regelen van een poffertjeskraam, zodat bewoners van de Oranjechoek zouden kunnen genieten van een heerlijke lunch. Aanvankelijk was het de bedoeling de lunch in februari van dit jaar te organiseren, maar dat lukte niet. Op 9 juli was het dan eindelijk zover.
De poffertjes zijn niet geteld, maar er zijn zeker een paar duizend poffertjes onder het genot van een drankje en niet te vergeten nostalgische liedjes uit de goede oude tijd, verorberd. Na afloop werden de bewoners, verdeeld over zeven woonkamers, getrakteerd op ijs met Hollandse aardbeien en slagroom.
Tygo: "Wat mij het meest is bijgebleven zijn de vrolijke gezichten van de bewoners, een kleinzoon die samen met z’n zoontje bij opa kwam genieten van de poffertjeslunch, een partner die zijn vrouw kwam overhalen, aankleden en haar liet genieten van de poffertjes. Ik heb ontdekt dat aandacht geven aan bewoners in een verzorgingshuis niet zo vanzelfsprekend is. Het is belangrijk de bewoners te laten weten dat ze er nog steeds bijhoren. Des te mooier is het dan om te zien dat ook een kleinzoon de tijd neemt om bij zijn opa langs te komen om een poffertje mee te eten."
Op de vraag of er een vervolg komt op de eerder gehouden oliebollenactie en poffertjeslunch, antwoordt Tygo: "Als het aan mij ligt wel, al zal het dan misschien niet zo uitgebreid zijn. Hopelijk heb ik dorpsgenoten geïnspireerd en kunnen de bewoners van de Oranjehoeck vaker een verrassing verwachten."