Herendag Golfclub De Hooge Rotterdamsche ook dit jaar een succes

Op zonovergoten golfbanen, met het sociale aspect hoog in het vaandel

Bergschenhoek - ‘Hoe warm het was en hoe ver’, het bekende gezegde uit het historische boek van Hildebrand, ging maandag 11 juli zeker op voor de deelnemers aan het golftoernooi bij Golfclub De Hooge Rotterdamsche. Warm was het zeker en voordat je alle banen hebt gelopen kun je ook van ‘ver’ spreken. De dag was uitsluitend bestemd voor de heren, dus was het een van de Herendagen die de club organiseert.

John Hofman

Om de dames niet teleur te stellen: er komt ook een Damesdag en zelfs nog een Seniorendag, een mix van dames en heren. Al redelijk vroeg trokken de deelnemers hun golfkarretjes over de keurig gemaaide banen, al of niet voorzien van een hoofddeksel tegen de felle zon, want beter weer hadden ze niet kunnen treffen.
De club zit in een samenwerkingsverband van golfclubs, Samenwerkingsverband Golfclubs West Nederland (SVGWN) en alle clubs hebben een Herendag. Dat is een vaste dag in de week waarop een groep mannelijke leden onderling een partijtje golf speelt. Hierbij staat de gezelligheid en het sociale aspect voorop. Het aantal deelnemende clubs varieert tussen de acht en tien.
Maandag waren er 116 deelnemers, een respectabel aantal na de gedwongen stop vanwege de corona. Na het toernooi konden de deelnemers genieten op het terras van het prachtige restaurant, wachtend op de barbecue die ter afsluiting van deze dag werd gehouden. Ondertussen boog de wedstrijdcommissie zich over de behaalde resultaten en werden de prijswinnaars bekend gemaakt.
Van de deelnemende clubs eindigde De Hooge Rotterdamsche op de eerste plaats. Dan heb je het niet voor niets georganiseerd toch? We zagen dan ook alleen maar tevreden gezichten.

Uitslagen

Tweetallen:
1. Tino Menken, Hans Köhler, Golfclub Zeegersloot, 45 punten
2. Leo Smit, Louis Piet, Golfclub Ockenburgh, 43 punten
3. Niek Markus en Bernard van Oppenraaij, Golfclub De Hooge Rotterdamsche, 42 punten

Longest drive: Ragnar Rooda van Golfclub Westerpark
Leary: Theo van Velden van Golfclub Bentwoud
Neary: Chris v.d. Lans van Golfclub de Rijswijkse

Golfclubs:
1. De Hooge Rotterdamsche, gemiddeld 37 punten met 12 teams
2. Bentwoud, gemiddeld 35.80 punten met 10 teams
3. De Rijswijkse, gemiddeld 35.63 punten met 8 teams