Wens raadsfracties:

Onderzoek mogelijkheden huisvesting RTV Lansingerland in gemeentehuis

Lansingerland - RTV Lansingerland is met medewerking van de gemeente Lansingerland gevestigd in de leegstaande zijvleugel van het gemeentehuis aan de Tobias Asserlaan. Daar is inmiddels een permanente studio gebouwd. Deze locatie is nu in het geding. Daarom heeft Leefbaar 3B vragen aan het college van b. en w. gesteld en aangekondigd dat de huisvesting van de lokale omroep in september of oktober in de commissie Samenleving zal worden besproken.

Annette Docter

Leon Erwich (Leefbaar 3B) legt uit, dat de gemeente Lansingerland bezig is met herinrichting van de werkplekken van het gemeentehuis. "Het kan zijn dat daardoor de ruimte van RTV Lansingerland wordt opgeëist. En dat zou volgens hem enorm jammer zijn."
Allereerst heeft Leefbaar 3B, namens de fracties van VVD, CDA, WIJ Lansingerland, D66, GL, PvdA en CU, het college gevraagd of het klopt dat RTV Lansingerland verzocht is per 1 juli 2022 de ruimte te verlaten. Is dat niet het geval dan willen de fracties de huidige status weten.
Erwich: "Leefbaar 3B is een groot voorstander van een eigen radio en TV studio in het gemeentehuis. Deze positieve mediaontwikkeling komt niet alleen de communicatie van de gemeente ten goede, maar ook zeker de politiek en andere verenigingen van Lansingerland. De NOS heeft als project ingezet op meer aandacht voor lokale omroepen en meer journalistieke inzet, hiervoor is RTV Lansingerland uitgekozen om door te groeien. Het meest ideale is de radio aansluitend naast de TV studio op te nemen in de leegstaande bijgebouwen van het gemeentehuis. Leefbaar 3B wil daarom bespreekbaar maken dat we RTV-radio en RTV Lansingerland beide in het gemeentehuis naast elkaar positioneren. Er is ruimte voldoende."