Werkgroep Partij voor de Dieren gestart in Lansingerland

Lansingerland - Sinds enkele maanden is er een werkgroep Partij voor de Dieren (PvdD) actief in Lansingerland en Zoetermeer. Bij de Partij voor de Dieren staan dieren, natuur, en een gezond milieu voorop.

De partij is een donkergroen anker in de politiek en is niet op zoek naar economische macht maar naar invloed. Het gaat daarbij om systeemverandering; algemeen welzijn moet boven financieel gewin worden gesteld. De grote vervuilers moeten voor de door hen veroorzaakte schade opdraaien, niet de inwoners, aldus de PvdD.
Het doel van de werkgroep is om voldoende bewoners te betrekken om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2026. Iedereen die geïnteresseerd is kan vrijblijvend deelnemen en een steentje bijdragen. Van politiek café tot natuurrondleiding, van demonstratie tot meewerken (of je kandidaat stellen) voor de gemeenteraadsverkiezingen, alles kan.
De actieve werkgroep zet woorden om in daden, zoals de leden Herman en Jayson op 28 februari lieten zien met een cleanup bij station Rodenrijs.
Herman: "Rondom het station lag veel rotzooi maar wat vooral opviel was de gigantische hoeveelheid sigarettenpeuken naast de peukenputjes. Deze peuken breken af tot onder andere microplastics die de dieren, het groen, en ons bodemwater en voedsel vergiftigen. Dus opgeruimd staat netjes!"
Heb je belangstelling gekregen? Misschien wil je een keer de werkgroep ontmoeten of een idee delen?
Mail gerust: lansingerland@partijvoordedieren.nl.