Leefbaar 3B organiseert cursus gemeentepolitiek voor beginners

Lansingerland - Leefbaar 3B organiseert in april de cursus 'Introductie in de gemeentepolitiek'. De cursus biedt een kennismaking met de lokale politiek: over het reilen en zeilen van de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders en de ambtelijke organisatie.

De cursus beantwoordt vragen als: Wat houdt het werk als gemeenteraadslid in? Wat doet een gemeenteraadslid eigenlijk? Welke kennis heb je als raadslid nodig? Op welke wijze worden inwoners bij het werk van gemeenteraadsleden betrokken? Voor welke dilemma’s kom je als raadslid zoal te staan? Cursisten worden door de trainers en diverse gastsprekers ingeleid in de fundamenten van politiek en bestuur in Lansingerland.
Leefbaar 3B gaf de basiscursus eerder in 2017, 2016, 2013. Dit jaar bestaat de introductiecursus uit twee (verplicht bij te wonen) avonden: 16 en 23 april, van 19.15 tot 22.30 uur, in het gemeentehuis van Lansingerland.
Deze cursus is bijzonder geschikt voor inwoners die in vogelvlucht meer willen leren over de lokale politiek, hoe zij kunnen deelnemen en invloed kunnen uitoefenen op gemeentelijk niveau. Het is ook waardevol voor nieuwe of aspirant-politici, maatschappelijke organisaties, en iedereen met interesse in de werking van de lokale democratie.
De introductiecursus kost € 15,- en is gratis voor leden van Leefbaar 3B. Er kunnen maximaal 20 cursisten meedoen. Bij voldoende animo wordt de introductiecursus dit jaar nogmaals georganiseerd. Eind 2024 / begin 2025 organiseert Leefbaar 3B een uitgebreide vervolgcursus voor geïnteresseerden die politiek actief of raadslid willen worden.
Aanmelden kan via de website www.leefbaar3b.nl/cursus .