Vragen WIJ Lansingerland over auto-inbraken op stations

Lansingerland - Tijdens de raadscommissie Algemeen Bestuur van 6 maart stelde WIJ Lansingerland raadslid Mark Bik vragen over de vele auto-inbraken op de stations in Lansingerland. Bik wil van het college duidelijkheid over de maatregelen die het college al dan niet wil nemen.

Valentijn van Maurik

Zoals vorige week ook al in De Heraut te lezen was, zijn in de nacht van 1 op 2 maart in Lansingerland meerdere auto's beschadigd. In totaal is er bij vijf auto’s ingebroken op onder andere station Rodenrijs, er werden ruiten ingeslagen en van een auto zelfs de wielen weggenomen. Ook was het raak op station Lansingerland-Zoetermeer waar een auto met ingeslagen ruiten op de parkeerplaats aan de Beelaertsplaats stond, wist Mark Bik te melden. Een gedeelte van het parkeerterrein lag hierdoor bezaaid met glas.
WIJ Lansingerland benadrukte de zorgen die er zijn over het leed van de gedupeerden en de angst dat inwoners de stations gaan mijden. De partij zou dit laatste enorm jammer vinden. WIJ Lansingerland wilde van het college onder meer weten welke maatregelen zij van plan is te treffen om de auto-inbraken te beperken. Hierbij opperde Mark Bik ook tijdelijk cameratoezicht op de stations.

Reactie college

Ook het college van burgemeester en wethouders heeft door berichtgeving uit de krant en het agenderen door WIJ Lansingerland kennis genomen van de auto-inbraken op de stations en gaf bij monde van wethouder Fortuyn aan overvallen te zijn door de situatie. Sinds 2 maart wordt station Rodenrijs extra meegenomen in de politiecontrole. Hiernaast zal de gemeente boa’s instrueren deze locatie voor minimaal drie maanden mee te nemen in hun surveillanceronde. De gemeente gaat met de politie in gesprek over de verdere duiding van het verhaal, zo gaf wethouder Fortuyn aan tijdens de commissievergadering.