Helicon on Tour is een goede promotie voor het maken van muziek

Berkel en Rodenrijs - Het prachtige weer zaterdag 2 juli hadden de muzikanten van Muziekvereniging Helicon meer dan verdiend. Ze offerden er hun vrije zaterdag voor op om het publiek te laten zien en horen hoe mooi het is om een instrument te bespelen en hoe dat je leven kan verrijken. Helicon speelde op drie verschillende plaatsen en dat betekende: instrumenten uitpakken, spelen en weer inpakken om naar het volgende punt te fietsen. Intensief, maar erg leuk om te doen. De Heraut koos voor het optreden in het Annie M.G. Schmidtpark, vlakbij de Tuin van Floddertje.

John Hofman

Gezeten in het gras of op een bankje in het park luisterde het publiek naar een kort maar heel mooi concert. We zagen weer wat jong vers bloed onder de muzikanten en, hoewel we over het algemeen alle muzikanten de eer gunnen goed te hebben gespeeld zoals zaterdag weer het geval was, willen we deze keer een kleine uitzondering maken. De percussionist (op bongo’s e.d.) had bij sommige nummers een belangrijke taak en die voerde hij met verve uit. Hij heeft het in zijn vingers en is een aanwinst voor Helicon. Een ritmesectie is altijd heel belangrijk, bij welk orkest ook. Het was dus genieten van een muziekvereniging die het hoofd nog steeds boven water weet te houden, ondanks de twee jaar stilstand vanwege de corona, en de jeugd weet te stimuleren om er toch vooral eens over te gaan denken om een instrument te leren bespelen. Helicon helpt daar graag bij. Iedere donderdagavond oefent Helicon in De Ark, Oranjestraat 2 In Berkel en Rodenrijs. Stap gerust eens binnen om te zien hoe leuk het is om met elkaar muziek te maken.

Muziektent

Eerder is er wel eens sprake geweest om een muziektent in het A.M.G. Schmidtpark te realiseren, zodat verenigingen, individuele muzikanten en amateurbandjes er in de open lucht kunnen optreden. Helicon zat er zaterdag op het 'labyrint'. Het is misschien nostalgie, maar het zou erg leuk zijn als er een muziektent wordt gerealiseerd. Cultuur neemt in Lansingerland een steeds belangrijkere plaats in en hoe geweldig zou het zijn als er in het park onder meer liedjes van Annie M.G. Schmidt, die ooit in Berkel en Rodenrijs woonde, ten gehore worden gebracht of een concert door plaatselijke muzikanten. Het park leent zich er uitstekend voor.