Nacht van Gebed

Bleiswijk - Wereldwijd worden miljoenen christenen vervolgd omdat ze geloven in de Here Jezus Christus. Zij vragen keer op keer om ons gebed. Om daaraan gehoor te geven houdt Open Doors jaarlijks een Nacht van Gebed op diverse locaties in Nederland. Dit jaar ook in De Rank in Bleiswijk op vrijdagavond 17 juni, van 20.00 tot 24.00 uur.

Tijdens de Nacht van Gebed worden verhalen getoond of verteld van vervolgde christenen uit onder meer Afghanistan en Noord-Afrika. Die verhalen zijn soms schokkend. Tegelijk bemoedigden de getuigenissen over Gods trouw. Hij laat zijn kerk in de verdrukking niet los!
In groepjes wordt er gebeden voor vervolgde christenen in verschillende landen. Let op: u en jij hoeven niet hardop te bidden. Je kunt ook luisteren en in je hart meebidden. En dat is net zo belangrijk!
Er zijn verschillende ‘rondes’ van telkens een uur, met informatie over een land en aansluitend gebed. Ook worden er steeds een paar liederen gezongen. Deze opzet betekent dat u en jij – naar keuze – ook één of twee ‘blokken’ kunt meemaken. Op elk heel uur begint een nieuwe ‘ronde’. Wie iets daarvóór binnenkomt, kan probleemloos aanschuiven.
Het laatste ‘blok’ (na 23.00 uur) van deze Nacht van Gebed heeft een extra bijzondere invulling. Iemand van Open Doors komt ons vertellen over de vervolgde christenen en de lijdende kerk in Noord Korea. Zo worden hun omstandigheden en getuigenis van heel dichtbij ervaren.
Informatie: Alrei Vos (010-5212550; alreivos@chello.nl) of ds. Wim de Bruin (010-7860506; predikant@dorpskerkbleiswijk.nl).