Derde maandelijkse Jeu de Boules toernooi TOGB

Berkel en Rodenrijs - Na een succesvolle Jubileumweek ter ere van het 10 jarig bestaan was er nu het derde maandelijkse toernooi op 21 mei. Zestien deelnemers in de A-poule en twintig in de B-poule begonnen om 12.30 uur aan de wedstrijden. Bijna iedereen was op de afgesproken tijd van 12.15 uur aanwezig, bijna iedereen.

In de A-poule: al in de eerste ronde verloren Tjeerd Plantinga en Els van den Bosch verrassend met 13 – 0 van Rob Feenstra en Martien van den Bulk. Ook Hans Hoffmann met Margriet Fenijn verloren met dezelfde cijfers van Ben Straver en Gerard Vijverberg.
Na drie rondes waren nog twee spelers ongeslagen: Ben Straver en Rob Feenstra. Toevallig speelden ze in de laatste ronde samen tegen John van den Bulk en Jan Roodenburg. Om vervolgens met 13 – 0 de bietenbrug op te gaan. Een zeer onverwachte uitslag, dat kunnen we wel zeggen. Ze konden daardoor fluiten naar de eerste plaats.
Opvallend in de A-poule was verder dat niemand alles wist te winnen. Maar ook dat er geen enkele speler zonder punten was. De toppers zijn aan elkaar gewaagd. Iedereen kan van iedereen winnen blijkt maar weer.
De uitslag: op de derde en vierde plaats toch nog Ben Straver en Rob Feenstra met 6 punten en saldo’s van +10 en +9; dit ondanks die 13 – 0 nederlaag in de laatste ronde. Op de tweede plaats Tjeerd Plantinga met 6 punten en saldo +15. De eerste plek was echter opnieuw, net als vorige week tijdens in Invitatietoernooi, voor Peet van Winden: 6 punten en saldo +19. Een mooie prestatie van Peet!
In de B-poule waren na drie rondes Trix de Goeij, Wil Greeve en Casper Martens nog ongeslagen. Trix en Wil moesten echter in de laatste ronde hun tegenstanders feliciteren. Alleen Casper wist de laatste pot ook te winnen. Hij was dus de enige, die van alle deelnemers de felicitaties in ontvangst mocht nemen.
Op de eerste plaats dus Casper Martens met 8 punten en saldo +25. Tweede werd hier Corry Lavue met 6 punten +19, derde Aad Vijverberg (6 punten +17) en vierde Trix de Goeij (6 punten +11).
Rond de klok van 5 uur vond de prijsuitreiking plaats. De derde helft was toen al even begonnen. Mede door het mooie weer bleef het nog lang gezellig op de Place de l’Oppèr. Het volgende maandelijkse toernooi staat op de agenda voor zaterdag 25 juni.