Meld je klus of activiteit aan voor NLdoet

Lansingerland - NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Dit jaar is NLdoet op 11 en 12 maart. Tijdens dit weekeinde worden veel klussen opgepakt en zijn er activiteiten voor mensen die extra aandacht kunnen gebruiken. Organisaties die meedoen kunnen tot uiterlijk 31 januari een financiële bijdrage van maximaal € 350,- aanvragen. Maar: op = op!

Het is nog belangrijker dan voorheen dat mensen naar elkaar omkijken, en met NLdoet kunnen vrijwilligers ertoe doen voor een ander. Het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland – zorgt voor de promotie van het evenement in Lansingerland. Landelijk zorgt het Oranje Fond hiervoor. Vrijwilligers kunnen door het brede aanbod kiezen uit een klus of activiteit die bij ze past. Zij leren zodoende ook de organisaties uit de buurt beter kennen en helpen een ander. Denk je als maatschappelijke organisatie of club: dat wil ik ook wel! Bedenk een leuke activiteit of klus en meld die aan op NLdoet.nl. Hier staan ook tips voor klussen. Het VIP denkt daarin ook graag met je mee.
Tijdens NLdoet gaan gezondheid en veiligheid boven alles. Het Oranje Fonds houdt de situatie rondom corona dan ook nauwlettend in de gaten. Klussen en activiteiten moeten uiteraard binnen de geldende richtlijnen en op een veilige manier plaatsvinden. Daarom drukt het Oranje Fonds zowel maatschappelijke organisaties als vrijwilligers op het hart om zich aan de regels te houden en alleen mee te doen als dat op een veilige en verantwoorde manier mogelijk is.
Het Vrijwilligers Informatie Punt - VIP Lansingerland is bereikbaar via info@viplansingerland.nl of 010 - 522 55 45.