Satellogic bouwt satellietfabriek in Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs - Satellogic, een wereldwijs productie- en databedrijf voor aardobservatiesatellieten, gaat zich vanaf dit jaar vestigen in een bestaand pand in Berkel en Rodenrijs. Het pand telt een oppervlakte van 4.700 vierkante meter.

Het Amerikaans-Argentijnse bedrijf wil vanaf het tweede kwartaal in 2022 gaan starten met de productie met als doel om in 2023 per kwartaal 25 satellieten te produceren.
Wethouder Kathy Arends is verheugd op het nieuws. Zij zegt: "De vestiging van een hightech multinational als Satellogic bevestigt de enorme potentie die we als regio én als gemeente hebben. Ze bieden direct werk aan zo'n 80 specialisten, maar het bedrijf zal ook een beroep gaan doen op lokaal personeel, onder andere voor ondersteunende diensten. Als gemeente kunnen we trots zijn dat een internationaal bedrijf uit de ruimtevaartsector kiest voor Lansingerland."
Het bedrijfspand ligt op een goede afstand van Schiphol en de Rotterdamse haven. Met in Noordwijk Estec, Leiden Airbus, Den Haag Airborne en Technology Park (Ypenburg) en Delft waar studenten kunnen kiezen voor opleidingen in de lucht- en ruimtevaart verstevigt Satellogic de ruimtevaartactiviteiten in de provincie en voor Nederland. Het is voor Nederland het grootste ruimtevaartbedrijf dat in de afgelopen 30 jaar door een buitenlandse onderneming wordt neergezet.