Oprichter Alibaba Group op bezoek bij Anthura

Bleiswijk - Maandag 25 oktober bracht Jack Ma, Chinese investeerder, zakenman en medeoprichter van de Alibaba Group, met Mr. Yu Feng een bezoek aan de locaties van Anthura in Bleiswijk. Marco van Herk, Commercieel Directeur bij Anthura, en Sander Smeding, General Manager bij Kunming Anthura Horticulture Ltd in Kunming, China ontvingen de groep.

Anthura was op de hoogte van een bezoek van een Chinese delegatie, maar dat Jack Ma er ook bij was, bleef tot de aanvang van het bezoek een verrassing. Toen er meerdere auto’s met beveiliging het terrein opreden, was de kans wel heel groot dat Jack Ma tot het gezelschap behoorde.
Na zijn ontvangst op de productielocatie anthurium, heeft hij de showkas bezocht, waar noviteiten, toppers en rassen van de toekomst grote indruk op hem maakten. Zijn interesse ging vooral uit naar Anthura’s visie, werkwijze en ontwikkelingen. Daarnaast is er gesproken over Anthura’s focus de komende jaren, zowel in Nederland als in China.
"De Nederlandse medewerkers waren onder de indruk van een dergelijk bezoek, maar de collega’s in China waren in alle staten", aldus Marco van Herk. "Jack Ma is in China een nationale held en iedereen kent hem."
Jack Ma had bewondering voor Anthura’s innovatieve en duurzame producten evenals de focus op de consument bij de ontwikkeling ervan.