'Oostland sterker door ondernemers'

VNO-NCW Oostland overhandigt verkiezingsmanifest aan lokale politiek

Lansingerland - Gijs van der Helm, voorzitter VNO-NCW Oostland, overhandigde maandagmiddag 13 september het manifest ‘Oostland sterker door ondernemers’ aan burgemeester Pieter van de Stadt van Lansingerland. In het manifest uiten de ondernemers hun wensen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart volgend jaar.

Het verkiezingsmanifest is een handreiking naar de lokale politiek en andere belanghebbenden. Gijs van der Helm: "Vanuit de politieke partijen was ook het verzoek gekomen om onze speerpunten kenbaar te maken, zodat deze meegewogen kunnen worden bij het opstellen van de verkiezingsprogramma's. En dat hebben wij met alle plezier gedaan. Inmiddels hebben alle politieke partijen in Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp het manifest ontvangen."
Burgemeester Pieter van de Stadt nam de gelegenheid te baat ook andere belangenverenigingen en groeperingen op te roepen hun belangen onder de aandacht van de lokale politieke partijen te brengen. "Dat is nú het juiste moment, aangezien de verkiezingsprogramma's nú geschreven worden."

Speerpunten

Uiteraard heeft VNO-NCW Oostland een aanzienlijke wensenlijst als het om de belangen van de ondernemers in onze regio gaat. Een aantal punten springt er echter uit.
"Woningbouw, logistiek en bedrijvigheid, onderwijs en arbeidsmarkt en (nieuwe) energie zijn toch wel de onderwerpen die de boventoon voeren", benoemt Gijs van der Helm de speerpunten. "Betaalbare woningen voor onze werknemers en voor jongeren. Openbaar vervoer vanaf de RandstadRail naar de verschillende bedrijventerreinen in onze gemeente, verbetering van het wegennet, aansluiting zoeken van onderwijs op de arbeidsmarkt en inzet op het realiseren van nieuwe energie met daarbij uiteraard aandacht voor duurzaamheid."
Burgemeester Pieter van de Stadt nam het manifest onder dankzegging in ontvangst. Hij signaleerde dat het politieke klimaat in Lansingerland de ondernemers goed gezind is. "Voor de lokale politiek is het een goede zaak te weten waar de wensen en belangen van VNO-NCW Oostland liggen. Er zijn echter tal van belangen die afgewogen moeten worden en het is aan de politiek om keuzes te maken. We zullen die keuzes straks terugzien in de verkiezingsprogramma's. De politiek is nu aan zet."
Wie geïnteresseerd is in het volledige manifest kan kijken op de website www.vno-ncwwest.nl .