Lotgenotencontact voor mensen met rouw en verlies

Café Over-Leven heropent de deuren

Bergschenhoek - Café Over-Leven is een plek waar mensen met verlies en rouw van harte welkom zijn. Naast een kopje koffie is er ruimte voor ontmoeting. Na ruim anderhalf jaar gesloten te zijn geweest start Café Over-Leven met een nieuwe groep. De eerste cafémiddag is dinsdag 5 oktober, aanvang 14.00 uur.

De opening van het café gaat uiteraard gepaard met inachtneming van de coronamaatregelen. Dat betekent dat de anderhalve meter wordt aangehouden en dat daardoor maximaal acht gasten per middag kunnen komen. Bij binnenkomst wordt een mondmasker gedragen, maar in de beschikbare ruimte, op de eerste etage van Hospice Lansingerland, mag het mondkapje weer af.

Ontmoeting

In het rouwcafé mag je je verhaal doen als je een dierbare hebt verloren, de pijn delen en de onzekerheid van hoe nu verder. Zoiets doet de meeste mensen goed. En dat kan in het Café Over-Leven, dat onderdeel is van Hospice Lansingerland. Ontmoeting met de ander die hetzelfde doormaakt staat centraal.
De benaming ‘café’ is gekozen om duidelijk te maken dat er vrij naar binnen kan worden gelopen en dat er een kopje koffie of thee wordt geschonken. Je raakt zomaar aan de praat. Ook is een persoonlijk gesprek mogelijk met een vrijwilliger.
Het Café Over-Leven is open op de eerste en de derde dinsdagmiddag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur.
Op de website van Hospice Lansingerland en op het Prikbord van De Heraut is telkens te zien wanneer het café geopend is.
Het adres van Café Overleven is Burg. van Oostenweg 10 te Bergschenhoek. De ingang is te vinden aan de zijkant van Hospice Lansingerland, aan de kant van de parkeerplaats naast het hospice. Informatie: tel. 010 - 524 10 90.