Lansingerland - De Stichting Reanimatie 3B-Hoek – reanimatiepartner van de Hartstichting - organiseert dit najaar weer nieuwe reanimatiecursussen in Bleiswijk. Deelnemers leren een circulatiestilstand te herkennen, hoe ze kunnen reanimeren en een AED moeten inzetten. De kosten voor een volledige cursus zijn € 37,50 inclusief kiss of life en lesboekje. De reanimatiecursus bestaat uit slechts één avond, van 19.30 tot 22.30 uur. Beschikbare data zijn onder andere donderdag 16 september, dinsdag 21 september, donderdag 7 oktober. Volledige agenda en aanmelden voor een cursus kan gemakkelijk via de website: www.reanimatie3b.nl .
De cursussen zijn volledig coronaproof ingericht: per cursus nemen maximaal zes mensen deel en iedereen oefent op een eigen reanimatiepop. Ook tijdens de Covid-19 pandemie blijft het van belang dat een reanimatie binnen zes minuten wordt opgestart. Dat houdt in dat normale burgers, zoals u, die hulp dienen te verlenen.
Wie aanvullend verzekerd is, kan mogelijk het lesgeld of een deel ervan vergoed krijgen. Via de website is een overzicht van vergoedingen te vinden. Ter illustratie: de aanvullende verzekeringen DSW, Menzis, CZ, VGZ, OHRA en Zilveren Kruis vergoeden 100% van de kosten (wisselend per aanvullende verzekering).