Actie Comité Rehoboth verrast Jeugdfestival Berkel en Rodenrijs met cheque

Berkel en Rodenrijs - Door de coronacrisis heeft iedereen een moeilijke periode achter de rug en nog steeds is het ‘buffelen’ voor velen om er weer bovenop te komen. Middenstand, verenigingen, stichtingen e.d. hadden geen of weinig inkomsten omdat alles stil lag en op slot ging. Zo ook het Actie Comité Rehoboth (ACR) dat nu al voor de tweede keer de inkomsten mis loopt van de jaarlijkse Rommelmarkt in september. Toch besloot het bestuur van het ACR ook deze keer een bijdrage aan goede doelen te schenken. De keuze viel deze keer op de Stichting Jeugdfestival Berkel en Rodenrijs die een cheque van € 1.000 kreeg overhandigd.

John Hofman

Het ACR moest in 2020 ook de deuren sluiten van haar kringloopwinkel onder zalencentrum Rehoboth. Door een geringe versoepeling mocht ze half november weer open, zij het onder strikte coronaregels. Om nog minder risico te lopen, werd de ventilatie in de winkel sterk verbeterd en kon een beperkt aantal mensen worden toegelaten tijdens de openingstijden. Tot half december ging het goed, totdat ze gedwongen waren om de winkel weer te sluiten vanwege toename van het aantal besmettingen in ons land. Begin mei 2021 werd weer groen licht gegeven door de overheid en kon de verkoop weer worden gestart op de donderdagavond en de zaterdag. Vanaf dat moment zijn er gelukkig weer wat inkomsten binnengekomen. Zoals bekend worden deze al jaren besteed aan onder meer zalencentrum Rehoboth en de jaarlijkse feestmiddag voor onze oudere inwoners. Tevens wordt al enkele jaren aan plaatselijke goede doelen gegeven. Daarom nodigde het ACR maandag 30 augustus een delegatie van de Stichting Jeugdfestival uit om een cheque in ontvangst te nemen. Een opsteker voor de stichting om, zo hopen ze, in 2022 weer een ‘normaal’ en compleet Jeugdfestival te kunnen organiseren op het stuk weiland waar het al vele jaren wordt gehouden: achter de Edelsteenwijk bij de Smaragd. Het bedrag van € 1.000 was uiteraard zeer welkom en voor Gertjan van Vuuren, voorzitter van de Stichting Jeugdfestival was het dan ook een complete verrassing die met dank werd aanvaard. Zoals in De Heraut was te lezen, is er recent een aangepast Jeugdfestival 2021 gehouden met een beperkt aantal deelnemers. “Als alles goed blijft gaan, dan zal het in 2022 voor de kinderen weer een fantastisch 'ouderwets' jeugdfestival worden”, aldus Gertjan.

Spullen brengen

Het ACR kan uiteraard alleen maar aan goede doelen schenken als de kringloopwinkel blijft draaien. Ze is daarom afhankelijk van al die mensen die hun nog goed bruikbare tweedehands spulletjes beschikbaar willen stellen voor de verkoop. Het ACR haalt, als u dat wilt, die spullen bij u thuis op maar u kunt ze ook iedere donderdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur zelf brengen bij de Kringloopwinkel onder Zalencentrum Rehoboth aan de Wilhelminastraat 2 in Berkel en Rodenrijs. Voor het ophalen kunt u bellen naar: tel. 010 - 842 33 31 of 06 - 394 55 987. De kelderverkoop van de spullen is iedere donderdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur. Er is altijd wel iets van uw gading bij en dat tegen zeer schappelijke prijzen. Mede door de verkoop kan het ACR dan ook weer in 2022 hopelijk de jaarlijkse (gratis) feestmiddag in oktober organiseren voor onze oudere inwoners en mensen met een beperking. Een jaarlijks uitje met veel muziek, artiesten en de nodige hapjes en drankjes.