Echtpaar Jan en Corrie van den Bosch-Van Wijk viert 60-jarig huwelijk

Bleiswijk – Op dinsdag 20 juli vierde het echtpaar Jan (92) en Corrie (88) van den Bosch-van Wijk hun 60-jarig huwelijk samen met familie en burgemeester Van de Stadt. Aan het einde van de middag werd het stel verrast met een verrassingsfeestje van buurtbewoners en een draaiorgel.

Yennah Schenk

Burgemeester Van de Stadt kwam persoonlijk langs om hen te feliciteren met een bos bloemen en een mooie fotolijst met daarin de trouwakte. Jan en Corrie trouwden in 1961 in Zoetermeer. Allebei komen ze uit een gezin van tien kinderen. Jan groeide op als twee na jongste in Bleiswijk aan de Hoefweg en Corrie als twee na oudste in Zoetermeer. Na hun huwelijk gingen ze op de Overbuurtseweg in Bleiswijk wonen en begon Jan een eigen tuinderij. Daar bouwden ze hun eigen huis en kregen ze vier kinderen. Later verhuisden ze binnen Bleiswijk naar de Marijkelaan waar ze 28 jaar hebben gewoond. Inmiddels heeft zoon Joep de kwekerij overgenomen. Nu wonen ze in een appartement in de Tuin van Rembrandt, ook in Bleiswijk.
Jan werkt nog vier ochtenden in de week bij zoon Joep in de kwekerij. Daar helpt hij met het sorteren en bossen van bloemen. Daarnaast zijn ze beiden lid van het Leeuwerikkoor. Op dinsdagochtend zingen de leden van het zangkoor onder begeleiding van Jan op de piano. Corrie fietst veel, rond de 10 km per keer, puzzelt graag, zingt bij het kerkkoor en werkt graag in de tuin.

Muziek in de tuin

Na het bezoek van de burgemeester was er ’s middags ook een klein feestje met de buurtbewoners van de Tuin van Rembrandt. Onder het genot van een hapje en een drankje en een draaiorgel vierden Jan en Corrie het diamanten huwelijk. Ook werd het stel die zondag ervoor in de katholieke kerk in Bleiswijk in het zonnetje gezet.
Door de coronamaatregelen en de zomervakantie wachten Jan en Corrie met het geven van een feestje. In augustus hopen zij het feest groter te vieren samen met familie en vrienden.