ATV Berkenrode schrijft duizendste lid in

Berkel en Rodenrijs - Het verenigingsleven bij ATV Berkenrode heeft een boost gehad. Een vrijwel nieuw bestuur met aan het hoofd voorzitter Roman Markovski voorziet weer toekomst op het Berkelse sportpark Het Hoge Land. Evenementen, toernooien en allerlei jeugdactiviteiten moeten ook deze sportvereniging weer op de rails zetten. Voorzitter Markovski: "Corona heeft heel wat teweeg gebracht, laten we met z'n allen de schouders eronder zetten".

Rien Kuyvenhoven

Het beste voorbeeld van dit alles is dat de Berkelse tennisvereniging onlangs haar duizendste lid heeft ingeschreven in de persoon van Marleen Aarts die met haar man twee jaar geleden naar Berkel en Rodenrijs verhuisde. Nu hun zoon anderhalf jaar oud is, wilde ze haar tennishobby weer oppakken. Bij ATV Berkenrode viel haar op dat het een prachtig park is met mooie gravelbanen en leuke mensen. "Ik voelde me direct welkom!"
Dat sluit goed aan bij de visie van de club waar plezier hebben en vriendschappelijke relaties creëren hand in hand gaan, mede door samen op goed niveau te tennissen. ATV Berkenrode zit flink in de lift en met de versoepeling en prachtige banen is nu ook een mooie mijlpaal van duizend leden aangetikt. Het doet ook voorzitter Roman Markovski goed. Hij trad in april aan als opvolger van Ron Twaalfhoven na al twee jaar als bestuurslid technische zaken actief te zijn geweest.
"Mijn streven is dat de leden niet meer alleen naar de club komen om een potje te tennissen maar dat ze tevens het verenigingsgevoel krijgen. Corona heeft in eerste instantie iets negatiefs teweeg gebracht. Veel activiteiten zoals toernooien, clubkampioenschappen en ons Open Toernooi konden geen doorgang vinden. Maar het staat in ieder geval voor dit jaar weer op de rol", kijkt Roman Markovski hoopvol naar de toekomst.
De voorzitter onthult als vluchteling uit Rusland te zijn gekomen toen hij tien jaar was. Net zoals veel mensen die voor vrijheid kozen heeft hij het hele traject doorlopen en woonde hij in AZC's.
"Mijn moeder was een Joodse en was in Rusland niet veilig meer. Het werd er beter, maar nu zie ik het toch weer somber in. Ze hebben daar een tijdje aan de Westerse cultuur mogen ruiken, maar nu, nee", schudt hij niet begrijpend zijn hoofd.
Het verenigingsleven lacht hem in ieder geval nu toe in wat hij noemt zijn nieuwe vaderland. En daar is hij dankbaar voor en wil daar ook iets voor terugdoen. Al wil hij wel duidelijk stellen dat de leden van Berkenrode hier zelf ook hun steentje aan kunnen bijdragen. Speciaal voor nieuwe leden heeft ATV Berkenrode de 'commissie welkom' met als doel nieuwkomers zich zo snel mogelijk thuis te laten voelen bij Berkenrode.
"We willen graag dat onze leden zich thuis voelen bij onze vereniging. Daar doen we extra ons best voor. Ook staat het team voor je klaar. Het team biedt je graag een luisterend oor, helpt je zoeken naar het vinden van een tennismaatje of een tennisteam en beantwoordt graag al je vragen. Eddy van Amersfoorth is hier een drijvende kracht achter."

Jeugd

Het hele jaar door verzorgt tennisschool De Brug de tennislessen bij ATV Berkenrode. In het buitenseizoen worden de lessen gegeven van april tot en met september. Iedereen kan zich inschrijven, jong en oud, mits je lid bent van ATV Berkenrode. De jeugdlessen vinden in principe plaats in groepen van drie of vier personen in lessen van drie kwartier of een uur. Bekend is dat deze tennislessen belangrijke sporters heeft opgeleverd zoals Kiki Bertens en Suzan Lamens waarbij laatstgenoemde door tennisschoolhouder Martin van der Brugghen en Raemon Sluiter wordt begeleid. "En daar zijn we trots op", zegt Roman Markovski.
De jeugdcommissie is met name verantwoordelijk voor een goed verloop van de voorjaars- en najaarscompetitie tot en met 17 jaar. Daarnaast wordt er vanuit die commissie wintertennis georganiseerd.
Voor de vele activiteiten voor de jeugd is de vereniging hard op zoek naar vrijwilligers want het bestuur kan dit niet allemaal alleen doen. Het jeugdwintertennis is een heel erg leuke manier om tijdens de winter, buiten de lessen om, lekker te blijven tennissen met andere ATV Berkenrode jeugdleden. Het wintertennis is bedoeld voor alle jeugdleden. Of je nu al een paar jaar speelt of net begonnen bent, dat maakt niets uit.

Doe mee

Markovski kan niet nalaten de naam Sven Taal te laten vallen. Taal is heel actief bezig met de jeugd van de vereniging en weet allerlei activiteiten voor de jeugd te organiseren.
Er waren in de coronatijd zelfs filmpjes opgenomen voor de leden om te laten zien dat de vereniging nog bestond. En na het afscheid van de groundsman is het nu zelfs iedere dinsdag 'opzoomeren' oftewel het opruimen van rommel op het park.
Roman Maskovski: "Wil je verandering doe dan mee en geef mensen verantwoordelijkheid. Corona heeft toch ook laten zien dat we bij elkaar horen en wat een vereniging is en kan betekenen. We zijn ook heel blij dat de sponsors zijn gebleven. Wel hebben twee nieuwe hoofdsponsors in automobielbedrijf Cas Lamens en Expert!"

Zowel junioren als senioren kunnen zich opgeven voor tennislessen. Zij dienen lid te zijn van de vereniging. Als je wilt leren tennissen, maar niet direct lid wilt worden van een vereniging, neem dan voor de mogelijkheden contact op met Charlotte Koevermans (06-10450077) of Martin van der Brugghen (06-11083732).