Stichting MVI verzorgt speciaal zorgvervoer voor instellingen

Lansingerland - De Stichting MVI richt zich op minder mobiele ouderen en mensen met een beperking die voor hun ontmoeting met anderen afhankelijk zijn van speciaal vervoer in de vorm van zorg. Speerpunt is het tegengaan van eenzaamheid. Momenteel is de stichting druk bezig sponsoren te vinden voor het realiseren van twee vervoersbussen voor GGZ Delfland die ook in Lansingerland voor de dagopvang gebruikt zullen worden.

Stichting MVI is opgericht in 2014. Ze vinden het van groot belang dat iedereen een waardige plek verdient in onze maatschappij. Door de constante bezuinigingen binnen de zorg, raken steeds meer kwetsbare ouderen en mensen met een beperking in isolement. Dit komt omdat zorgvervoer voor veel zorginstellingen steeds lastiger te realiseren is, waardoor deze kwetsbare doelgroep niet meer naar een dagbesteding kan. Dit is van grote invloed op iemands levensgeluk.

Eenzaamheid verdient niemand

De missie van Stichting MVI is om dit noodzakelijke vervoer voor zorginstellingen te regelen. Dit kunnen zij niet alleen. Hierbij hebben zij de hulp van maatschappelijk betrokken ondernemers hard nodig. Alleen samen kunnen ze eenzaamheid en isolement bij deze kwetsbare doelgroep doorbreken.
Zonder de bijdragen en samenwerkingen met landelijke en lokale MVO partners kan Stichting MVI niet voortbestaan. Dat is een feit. Niet alleen door hun gulle giften. Maar ook omdat zij op hun platform mogen meeliften. Samen met deze partners zorgen ze voor meer zichtbaarheid en betrokkenheid. Inmiddels rijden er al ruim 130 speciaal vervoer bussen, dankzij deze samenwerkingen en gulle giften van donateurs. Alle beetjes maken hét verschil.

Vervoersproject GGZ Delfland

Momenteel is de stichting druk bezig genoeg sponsoren te vinden voor het realiseren van twee vervoersbussen voor GGZ Delfland. Wanneer men te maken heeft (gehad) met een psychiatrische aandoening, of op een andere manier de aansluiting met de maatschappij is kwijt geraakt, kan het moeilijk zijn om weer actief te worden. De medewerkers van Doel Delfland, onderdeel van GGZ Delfland, bieden hierbij de juiste begeleiding en helpen cliënten bij het vinden van passende dagbesteding. Dagbesteding kan ervoor zorgen dat de cliënt structuur in zijn dag brengt, vaardigheden opdoet, zich sociaal sterker voelt en meer vertrouwen in zichzelf krijgt.

Door en voor cliënten

Ze kunnen meedoen aan diverse activiteiten als ze in behandeling zijn bij GGZ Delfland of als ze een WMO-indicatie hebben. Om deel te nemen aan de activiteiten, geldt voor een groot aantal cliënten dat zij vervoer nodig hebben van en naar de verschillende dagbestedingslocaties in de regio. In samenwerking met Stichting MVI kan GGZ Delfland twee elektrische bussen inzetten voor het vervoer, hier hebben ze alleen wel uw hulp bij nodig.

Help mee

De aanschaf van een bus valt buiten de reguliere vergoedingen van de overheid. GGZ Delfland heeft er daarom voor gekozen om samen met Stichting MVI en sociaal betrokken ondernemers dit vervoer te gaan regelen. Om het vervoer te realiseren, zijn zij afhankelijk van MVO-partners. Als MVO-partner bent u ambassadeur van de duurzame bus en krijgt u een mooie plek voor promotie van uw bedrijf op de bus. Uw logo is goed zichtbaar wanneer deelnemers heen en weer gereden worden naar de dagbesteding. De dagbesteding vindt onder andere plaats in Lansingerland, Delft, Den Hoorn en Naaldwijk.
Wilt u reageren of heeft u nog vragen over dit project? Neem dan contact op met projectleider
Kimberley Haazen, telefoon 06-52616730 of email: kim.haazen@stichtingmvi.nl, www.stichtingmobiliteitvooriedereen.nl .