Word jij Gespreksmaatje?

Lansingerland - Ben jij een liefhebber van verhalen, van ervaringen van mensen? Verhalen over hoe zij hun leven geleefd hebben en waar ze nu mee te maken hebben. Dat jij dan, doordat je luistert, hen de aandacht geeft waar ze behoefte aan hebben. Dan komt Welzijn Lansingerland graag met jou in contact.

Welzijn Lansingerland zoekt Gespreksmaatjes voor mensen van 50 jaar en ouder die graag met iemand willen delen wat hen bezighoudt. Een keer per veertien dagen bezoekt een Gespreksmaatje een ander op een dag die ze samen bepalen. Soms is de reden dat mensen zelf geen netwerk hebben. Of dat de omgeving weinig tijd en aandacht heeft, soms omdat het ook wel eens fijn is om met een veilige vertrouwde vreemde te praten.
Een Gespreksmaatje krijgt door middel van een korte scholing wat extra handvatten mee om een gesprek wat meer diepgang te geven. Ook worden gespreksvaardigheden met elkaar geoefend.
De komende scholing is 25 mei en 2 juni of 3 en 10 juni van 19.00 tot 21.00 uur. Daarna komt men elke acht weken als groep bij elkaar.
Wie interesse heeft, kan contact opnemen met Maria Boersma door haar een mail te sturen: maria@swsl.nl of te bellen 06 - 86868596. Maria is coördinator Zingeving en Levensvragen bij Welzijn Lansingerland.